Obavijesti Video Pretražite Navigacija
inflacija i kriza

Ekskluzivno istraživanje Dnevnika Nove TV otkrilo koliko se građani boje krize: Muškarci manje zabrinuti, nezaposleni neće tražiti posao...

Aktualno Galerija Istraživanje Dnevnika Nove TV: Inflacija i kriza - 8 Istraživanje Dnevnika Nove TV: Inflacija i kriza - 8 Foto: Dnevnik Nove TV Istraživanje Dnevnika Nove TV: Inflacija i kriza - 3 Istraživanje Dnevnika Nove TV: Inflacija i kriza - 3 Foto: Dnevnik Nove TV Istraživanje Dnevnika Nove TV: Inflacija i kriza - 16 Istraživanje Dnevnika Nove TV: Inflacija i kriza - 16 Foto: Dnevnik Nove TV Istraživanje Dnevnika Nove TV: Inflacija i kriza - 7 Istraživanje Dnevnika Nove TV: Inflacija i kriza - 7 Foto: Dnevnik Nove TV +1 Misav Bago, Marija Miholjek i Saša Kopljar Galerija 1/6 >>
Dnevnik Nove TV proveo je još jedno istraživanje u kojem doznaje razmišljanje građana o inflaciji, kvaliteti života ali i plaćama i štednji. Reporter Dnevnika Nove TV Mislav Bago analizirao je rezultate istraživanja.

Plan za jesen za mnoge je građane već stvarnost. Kupuje se na akcijama, pazi se s trošenjem struje i plina, odriče nekih starih navika poput šopinga.

Pročitajte i ovo Hrvoje Krešić U Dnevniku Nove TV Ne propustite posljednje i najrelevantnije predizborno istraživanje Crobarometar 25.03.2024. - 2 DONOSI DNEVNIK NOVE TV Novi Crobarometar: Istraživanje otkriva je li Milanović uspio srušiti rejting HDZ-u i koga bi građani radije za premijera

Hrvatska se kao i ostatak Europe nalazi pred neizvjesnom jeseni, a riječ recesija sve je glasnija. Dnevnik Nove TV proveo je još jedno istraživanje u kojem doznaje razmišljanje građana o inflaciji, kvaliteti života ali i plaćama i štednji. 

Reporter Dnevnika Nove TV Mislav Bago analizirao je rezultate istraživanja.

Koliko smo zabrinuti? Puno

Na pitanje u kojoj mjeri ste zabrinuti za gospodarstvo sljedeće godine, većina građana je dosta ili jako zabrinuta, njih više od 59 posto, osrednje je zabrinuto 21 posto ispitanika, a njih 19 posto uopće nije zabrinuto. Ne zna 1 posto ispitanika.

Misav Bago, Marija Miholjek i Saša Kopljar Istraživanje Dnevnika Nove TV - Koliko ste zabrinuti? Foto: Dnevnik Nove TV

Kvaliteta života? Jasno kao dan 

Kakva će mi biti kvaliteta života u idućih godinu dana?

Za 79 posto ispitanika bit će lošija nego sada, jednaka će biti za njih 12 posto, a 8 posto ispitanika misli da će im biti bolja. Ne zna 1 posto ispitanika.



"Moja kvaliteta života kao i moje obitelji bit će lošija nego sada!" To misli 65 posto ispitanika, da će biti kao i sada misli 24 posto ispitanika, a ima i 10 posto onih koji misle da će biti bolje. Ne zna 1 posto.



Što će biti s vašom plaćom? Najveći dio ispitanika misli da će im plaća rasti, ali ne kao inflacija. Njih je 37 posto. Da će pak rast plaće pratiti inflaciju, misli 14 posto ispitanika. Dva posto ispitanika misli kako će se plaća smanjiti, a 2 posto očekuje otkaz. I na kraju, 44 posto ispitanika je nezaposleno. Bez odgovora je 1 posto ispitanika.

Misav Bago, Marija Miholjek i Saša Kopljar Istraživanje Dnevnika Nove TV: Inflacija i kriza - 8 (Foto: Dnevnik Nove TV)

Oni koji su nezaposleni izjasnili su se da posao ne misle tražiti. To je odgovorilo 89 posto ispitanika, a da će posao tražiti, reklo je 10 posto građana. Ne zna 1 posto.

Misav Bago, Marija Miholjek i Saša Kopljar Istraživanje Dnevnika Nove TV: Inflacija i kriza - 16 (Foto: Dnevnik Nove TV)

Misav Bago, Marija Miholjek i Saša Kopljar Istraživanje Dnevnika Nove TV: Inflacija i kriza - 3 (Foto: Dnevnik Nove TV)

Najveći dio planira tražiti bolje plaćen posao, točnije njih 18 posto. Povišicu planira tražiti 16 posto zaposlenih, dodatni posao tražit će 14 posto građana. A ništa neće raditi 51 posto ispitanika. Ne zna 1 posto.

 

NAPOMENA

Istraživanje je provela agencija IPSOS telefonskom metodom na 600 ispitanika. Istraživanje je provedeno od 25. do 26. srpnja 2022. godine. Pogreška mjerenja je +/- 4%.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene