Obavijesti Video Pretražite Navigacija
S Pusić i Milanovićem

Vučić: 'Razgovarali smo o budućnosti'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prva potpredsjednica hrvatske vlade Vesna Pusić razgovarala je u nedjelju u Zagrebu o neriješenim pitanjima i budućim odnosima s Beogradom sa srbijanskim premijerom Aleksandrom Vučićem koji se, rekao je, kratko susreo i s hrvatskim premijerom Zoranom Milanovićem.

Visoki hrvatski i srbijanski dužnosnici razgovarali su u nedjelju u Zagrebu nakon inauguracije nove predsjednice Kolinde Grabar Kitarović s kojom će se Aleksandar Vučić sastati kasnije u nedjelju.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović - 7 Oglasio se na društvenim mrežama Milanović se ponovo obrušio na Ustavni sud: "Kolinda Grabar-Kitarović? Tumarala je po HDZ-ovim dernecima" Slika nije dostupna Nakon sastanka Vučić novinarima: 'Znate li da na popisu nestalih ima više Srba nego Hrvata?'

"Razgovarali smo o mogućnosti suradnje na prekograničnim projektima koje podupire Europska unija", rekla je Pusić u zajedničkoj izjavi novinarima s Vučićem.

"Razgovarali smo o portfelju neriješenih pitanja, ali prije svega o budućnosti", rekao je srbijanski premijer dodajući da je "kratko razgovarao" i sa hrvatskim kolegom premijerom Milanovićem.

Vučić o nestalima: 'Molim vas da pokušamo u tome biti objektivni'

Vučić kaže kako je Srbija okrenuta budućnosti, a vjeruje da je i Hrvatska. "Razgovarali smo o budućnosti, o onome kako ćemo surađivati, kako ćemo jedni drugima pomoći, da obogatimo ekonomsku, a i političku suradnju", rekao je.

"Zaista smo zadovoljni i zahvalni jer nam se čini da je i Hrvatska po tom pitanju okrenuta budućnosti. Srbija svakako jest, mi želimo dobre odnose sa Hrvatskom, to ne krijemo ni na jednome mjestu", rekao je srbijanski premijer.

"Ovo isto što kažem u Zagrebu, to kažem i u Beogradu. Mi ćemo taj put nastaviti i vjerujem da ćemo imati i konkretnih rezultata", dodao je Vučić. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene