Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Reagirali političari

Ide gradom i snima se kako vrijeđa strance: "Je*eni nigeru! Ovo nije tvoja zemlja. Sieg Heil"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik SDP-a Zadarske županije Jure Zubčić je podijelio video na kojem jedan mladić vrijeđa stranog radnika na rasističkoj osnovi. Mladić je i ranije verbalno napadao strance u Zagrebu.

Širi se snimka na kojoj mlađi muškarac, vrijeđa tamnoputog stranog radnika. Već je i ranije imao slične ispade prema drugom stranom državljanu.

Jure Zubčić, predsjednik SDP-a Zadarske županije, je na svom Twitteru podijelio snimku koja prikazuje mlađeg muškarca koji prilazi stranom radniku i počinje ga vrijeđati na rasističkoj osnovi.

"Postoji dno društva, a zatim postoje ovakvi koji su i ispod te razine, pa se svojim gnjusnim rasizmom hvale po Redditu. Osim što su im plaće i radnička prava ispod minimuma još moraju trpjeti ovakve. Dragi MUP, vjerujem da vam ga neće biti teško pronaći prema snimci", napisao je Zubčić.

Reagirao je i saborski zastupnik Bojan Glavašević na Twitteru. "Ajmo, MUP. Radite svoj posao. Kein platz für Nazis!", objavio je Glavašević.

"Je*eni nigeru"

"Evo još jedan Untermensch u Zagrebu. Idi doma. Ovo nije tvoja zemlja. Je*eni nigeru! Otkud si?" pitao je napadalački mladić stranog radnika na videu. Kad mu je strani radnik odgovorio da je iz Indije, mladić mu odgovara da "ode doma u Indiju".

"Ovo je naša zemlja - Hrvatska. Ovo je Europa. Za bijele ljude, a ne za crnce", nastavlja vrijeđanje.

Video možete pogledati >>OVDJE.

Taj isti mladić je imao ispad prema drugom muškarcu, također vrijeđajući ga na rasističkoj osnovi. Tada je veličao i nacistički pozdrav. "Dođem u Zagreb i prvo što vidim je crnac. Ej, niger. Evo ga, niger! Od*ebi. Sieg Heil", govori na toj snimci.

Pročitajte i ovo Dijagnoze i teškoće - kao uvrede - 3 nije svima zabavno Kad dijagnoze i poteškoće političarima postanu - uvrede: "Trebali bi se informirati kako izgleda život s invaliditetom"

Poslali smo upit zagrebačkoj policiji u vezi s tim snimkama. Odgovor ćemo objaviti kada ga dobijemo.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene