Obavijesti Video Pretražite Navigacija
JOŠ UVIJEK SE NE ZNA UZROK

Dramatično svjedočanstvo iz stravične autobusne nesreće: "Kao kroz maglu sjećam se urlika...''

Aktualno Galerija Prometna nesreća na autocesti - 1 Prometna nesreća na autocesti - 1 Foto: DNEVNIK.hr Prometna nesreća na autocesti - 2 Prometna nesreća na autocesti - 2 Foto: DNEVNIK.hr Barbara Szafranska, putnica ozlijeđena u prometnoj nesreći na autocesti - 1 Barbara Szafranska, putnica ozlijeđena u prometnoj nesreći na autocesti - 1 Foto: DNEVNIK.hr +0 Barbara Szafranska, putnica ozlijeđena u prometnoj nesreći na autocesti - 2 Galerija 1/4 >>
Još se uvijek ne zna koji je uzrok stravične autobusne nesreće koja se dogodila u subotu na autocesti A-4 u smjeru Zagreba. Trenutačno se obavljaju vještačenja koja bi mogla osvijetliti okolnosti koje su dovele do nesreće.

Nakon što je javnost potresla stravična prometna nesreća koja se dogodila prekjučer na autocesti A4 u smjeru Zagreba, istražuju se uzroci nesreće u kojima sudjeluju i poljski policijski službenici.

Pročitajte i ovo Domagoj Mikić i Marko Rakovac - 3 Potraga se širi Hrvatska ponudila pomoć u potrazi za malom Dankom: HGSS-ovac otkrio koji su ključni koraci Valentina Baus i Ana Gongola Šefica udruge proizvođača lijekova Ana Gongola o proizvodnji lijekova u Hrvatskoj: "Nestašica je uvijek bilo, ali naši ljekarnici su spretni"

S reporterkom Dnevnika Nove TV Barbarom Štrbac razgovarali su u Županijskoj bolnici Čakovec neki od unesrećenih. 

Jedna od ozlijeđenih putnica, Barbara Szafranska, umorna je i iscrpljena, ali i ipak bolje nego što je bila jučer.

Barbara Szafranska, putnica ozlijeđena u prometnoj nesreći na autocesti - 1 Barbara Szafranska, putnica ozlijeđena u prometnoj nesreći na autocesti - 2 Foto: DNEVNIK.hr

"Kao kroz maglu sjećam se urlika. Sjećam se i kako je autobus izletio s ceste“, kazala je dodavši da su svi iznimno dragi i simpatični. "Imam osjećaj da sam najvažnija pacijentica. Skrb je zaista na najvišoj razini“, kazala je. 

Ryszard Szafranski, njezin suprug kazao je da je zahvalan Bogu na tome što je svoju ženu ugledao živu.

Kad se oporave, idu za Poljsku

Međimurska županija osigurala im je smještaj, a našli su i prevoditeljicu Halinu, koja u Hrvatskoj živi više od 20 godine i koja kaže da se odmah odazvala pozivu, premda ovavko nešto nikad nije radila. "Sa psihološke strane naravno da se osjećaju sigurnije. Emocionalno sam se povezala s njima. A kako i ne bih nakon što sam vidjela sve te ljude i čula te potresne priče“, rekla je.

Barbara Szafranska, putnica ozlijeđena u prometnoj nesreći na autocesti - 1 Prometna nesreća na autocesti - 1 Foto: DNEVNIK.hr

Ravnatelj Županijske bolnice Čakovec Igor Šegović smatra da se moraju poštivati želje pacijenata te dodaje da će im se dopustiti transport natrag u Poljsku čim im se poboljša njihovo zdravstveno stanje.

Barbara Szafranska, putnica ozlijeđena u prometnoj nesreći na autocesti - 1 Prometna nesreća na autocesti - 2 Foto: DNEVNIK.hr

Osim medicinara, odmora nema ni za istražitelje. Još se čekaju rezultati vještačenja i obdukcija. Oni bi trebali dati odgovor na pitanje zbog čega je 72-godišnji vozač autobusa izgubio kontrolu nad upravljačem.

"Godine nisu otegotna okolnost"

Glasnogovornik županijskog državnog odvjetnika Darko Galić kaže da će se uzrok izlijetanja saznati u idućim danima ne želeći pritom davati ocjenu je li riječ o umoru, zdravstvenom razlogu ili, pak, korištenju mobitela. Dodao je da će u istražni postupak biti uključeni i policijski službenici iz Poljske.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna vozač izgubio kontrolu Očekuju se rezultati istrage uzroka nesreće poljskog autobusa: "Je li to umor, zdravstveni razlog, korištenje mobitela..."

Pročitajte i ovo Smrskani poljski autobus 12 smrtno stradalih Uznemirujuća svjedočanstva preživjelih iz poljskog autobusa: "Jauci, stenjanje, ljudi su znali da umiru"

Godine, same po sebi vozaču ne bi trebale biti otegotna okolnost, a s tim se slaže i odvjetnik Rafel Krešić koji smatra da godine ni na koji način nisu kako otegotna tako i olakotna okolnost dodavši da je svaki vozač dužan za svoju vožnju biti sposoban, zdravstveno pregledan i biti u stanje nositi se s vožnjom, što se posebno odnosi na profesionalne vozače.

Je li koban bio umor, neoprez, bolest, nedopuštene supstance ili pak tehnički kvar, trebalo bi biti jasnije po završetku vještačenja.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene