Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NAKON GOVORA U SABORU

Zekanović otkrio je li iznenađen smjenom i poručio: ''U Saboru ima barem 30 antivaksera''

Hrvoje Zekanović nije više predsjednik saborskog kluba zastupnika Suverenista. S tog su ga mjesta stranački kolege smijenili nakon govora u Saboru kada se u žustrom govoru okomio na desnicu zbog stavova o cijepljenju. Rekao je kako zbog populizma ne naglašavaju važnost cijepljenja te kako odgovaraju ljude od cijepljenja i da su suodgovorni jer su mnogi završili na respiratoru.

Nakon smjene s mjesta predsjednika saborskog kluba zastupnika Hrvatskih suverenista, Hrvoje Zekanović otkrio je za Dnevnik Nove TV je li ga smjena iznenadila.

''Iznenadilo me u neku ruku iako sam znao da je u pripremi sjednica Predsjedništva. Žao mi je radi njihove oduke, ali zbog mog stava i onog što sam rekao u Saboru nije. Iznimno sam ponosan na ono sam izgovorio i da se mogu naći u istoj poziciji, opet bih to izgovorio, možda i glasnije'', kaže.

Rekao je kako je trenutak u kojem je progovorio odabrao jer se tada raspravljalo o Zakonu o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti. ''Naravno, uvijek imate i neke druge stvari koje vas dodatno potaknu. Kad su neki kolege bolesni ili potencijalno bolesni od koronavirusa'', otkrio je.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Izvanredna sjednica Zekanovića smijenili s mjesta šefa kluba zastupnika zbog govora o cijepljenju: ''Ljudi mi govore da će se cijepiti zbog toga što sam rekao''

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ''Ne smije biti populizma'' VIDEO Zbog ovog govora su Zekanovića ekspresno smijenili s predsjedničke pozicije kluba: ''I did it my way!''

Dodaje da svoj stav uvijek jasno govori. ''COVID potvrde nama Suverenistima ne odgovaraju, također nam stožerokracija koja je na djelu ne odgovara. Međutim, i to ću ponoviti tisuću puta, svi političari iz bilo kojeg dijela političkog spektra moraju to jasno i reći i pozvati ljude da se cijepe. Budi ti protiv potvrda, ali istakni da je cijepljenje nešto čime se suzbija ova epidemija. A oni koji kažu da nisu antivakseri, a nisu pozvali ljude na cijepljenje su obični antivakseri. U Saboru ih ima barem 30'', ustvrdio je.

Na pitanje je li mu smjena politički šamar, Zekanović kaže da nije. ''Svi koji kritiziraju moj stav, sutra će potpisati ovo što ja govorim'', kazao je i dodao da ne strahuje za svoje mjesto u svojoj stranci. ''Ja sam predsjednik i utemeljitelj stranke i to je moja stranka'', zaključio je. 

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene