Obavijesti Video Pretražite Navigacija
AJMO, VATRENI!

VELIKA FOTOGALERIJA Ludnica je počela: Tisuće navijača prate utakmicu na trgovima diljem Hrvatske

Aktualno Galerija +0 Katarina Jusić i Domagoj Mikić Galerija 1/1 >>
Hrvatska nogometna reprezentacija bori se za finale Svjetskog prvenstva. Uz Vatrene su navijači u Katru, a popunjavaju se i navijačke zone diljem Hrvatske.

Za okršaj Hrvatske i Argentine spremne su splitske Prokurative. S tog mjesta uživo se javio reporter Dnevnika Nove TV Mario Jurič.

"Nervoza raste iz minute u minutu. Mnogi su danas ranije završili sa svojim poslovima. Mnogi su se odlučili doći ovdje na Prokurative unatoč kiši. Na Prokurative je došlo više stotina Splićana. Očekivanja su prolazak u finale jer su Vatreni to zaslužili svojom borbenošću i svojom hrabrošću. Dakle, treba pripremiti živce, mi se nadamo pobjedi Vatrenih", izvijestio je Jurič u Dnevniku Nove TV.

Za utakmicu spreman i Zagreb

Mnoštvo navijača u dresovima hrvatske nogometne reprezentacije i s navijačkim rekvizitima okupilo se u utorak navečer na zagrebačkom Trgu bana Jelačića kako bi na velikom ekranu pratilo našu momčad u polufinalnoj utakmici protiv Argentine na Svjetskome nogometnom prvenstvu u Kataru.

Reporter Dnevnika Nove TV Domagoj Mikić javio se uživo s Trga bana Jelačića.

"Mislim da nećemo pogriješiti ako kažemo da će se ponoviti scene, naravno uz pobjedu Hrvatske. Trg se lagano puni. Neke procjene kažu kako je već pristiglo oko četiri tisuće navijača. No, ono što treba reći jest da navijači stalno pristižu iz smjera Ilice, iz smjera Praške. Savjet svima onima koji dolaze je svakako da se toplo obuku. Prognostičari kažu kako će temperatura otići u minus nekih pet stupnjeva. Nadamo se da će dečki iz Katra to sve anulirati i da će nas zagrijati golovima. Ovdje u Zagrebu očekujemo pobjedu Hrvatske", izvijestio je Mikić.

I Rijeka uz Vatrene

Platna za gledanje utakmice spremna su i u ostatku Hrvatske. U Rijeci će se utakmica pratiti na nekoliko lokacija. S jedne se lokacije uživo javila reporterka Dnevnika Nove TV Katarina Jusić Mezga.

"Vjerujem da su želje i poruke u cijeloj Hrvatskoj večeras jednake. To su borba, požrtvovnost i, naravno, pobjeda. Iako je ostalo nešto manje od sat vremena do utakmice, u Rijeci su se navijači već počeli okupljati u velikom broju. Svi željno iščekuju vatreno navijanje, još jednu povijesnu pobjedu naših nogometaša. Nitko ovdje ne očekuje da će utakmica biti lagana, ali isto tako u pobjedu nitko ne sumnja. U Rijeci se utakmica na velikim ekranima prati na dva mjesta, a tu su i ugostiteljski objekti. Hladno je. No, nasreću, kiše nema i ugostiteljski objekti mogu raditi produženo večeras. Tako da za feštu do ranog jutra nedostaje još samo pobjeda, u koju ama baš nitko ne sumnja", izvijestila je Jusić Mezga iz Rijeke.

Euforija i u Osijeku

Pripreme za večeras trajale su cijeli dan. Od Prevlake do Dunava nacija danas diše za vatrene i šalje im dobre vibracije.

Uživo iz Osijeka javio se reporter Dnevnika Nove TV Tin Kovačić.

"Itekako ima nervoze. Danas smo cijeli dan proveli u gradu i bilo je baš onako mirno. U pravilu, iskustvo nas uči da taj mir znači samo zatišje pred buru. Zbog ovog neobičnog termina održavanja prvenstva dosad u Osijeku nije bilo masovnijih gledanja na otvorenom. Međutim, danas su i Osječani i Slavonci rekli: 'Kada igra Hrvatska, nema zime. Gledat ćemo i mi na otvorenom.' I to u ovom prekrasnom starom dijelu grada, u osječkoj staroj gradskoj jezgri, gdje se u isto vrijeme odvija i Advent. Ako i bude hladno, a čini se da neće biti, moći će se i Osječani i Slavonci okrijepiti uz kuhano vino ili čaj. Treba naglasiti da će ovdje danas biti ludnica i da ćemo još jednom pokazati koliko ta hrvatska reprezentacija znači za Slavonce i za Slavoniju i Baranju i za naše zajedništvo", rekao je Tin Kovačić.

Reporter Tin Kovačić kratko je razgovarao s Djedom Božićnjakom.  "Prolazimo sigurno dalje. Živjela Hrvatska", kazao je Djed Božićnjak.

Zadar ima "čovika za penale"

Ako se ijedan grad često spominjao tijekom ovog Mundijala, to je Zadar, i to iz dobro poznatih razloga. Ondje je reporterka Dnevnika Nove TV Sanja Jurišić.

"Cijela Hrvatska očekuje pobjedu. Ovdje u Zadru posebno su fokusirani na 'zadarsku dicu'. Nekoliko Vatrenih je iz Zadra, ali i iz okolice Zadra. Mogu slobodno kazati da je najspominjanije ime Dominik Livaković. Kažu mi u šali ljudi da, ako i dođemo večeras do jedanaestereca, nema brige. Livi je na golu, odnosno imamo svog "čovika za penale". Prohladno je, gleda se utakmica u kućama, u kafićima, ali i na zadarskom Adventu u organizaciji Grada Zadra i Turističke zajednice Grada. Već se solidno popunjava ovaj trg. Kažu mi - bit će vatreno. Rezervirali su se stolovi, kažu mi ugostitelji, već nakon pobjede s Brazilom. Tada smo pjevali 'Dajte Brazil da se igramo'. Nadam se da ćemo večeras pjevati 'Dajte Argentinu da se igramo', pa ćemo se s njima poigrati kao što smo to učinili na prvenstvu u Rusiji", izvijestila je Jurišić.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene