Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nezaposlenost 13,3%

IPAK NEKE DOBRE VIJESTI Hrvatska druga u EU po padu nezaposlenosti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska je među zemljama Europske unije s najvećim padom stope nezaposlenosti u svibnju u usporedbi s istim razdobljem prošle godine.

Iako je Hrvatska i dalje po nezaposlenosti treća u EU i četvrta u dobnoj skupini do 25 godina, nezaposlenost u našoj zemlji pada, objavio je u Eurostat.

Pročitajte i ovo Ilustracija Ništa se nije promijenilo Hrvati ponovno ruše negativne rekorde: Najdeblja smo nacija u Europi Luka Brkić, ekonomski analitičar (Foto: Dnevnik.hr) Neodrživ rezultat Ekonomski analitičar otkriva što se zaista krije iza velikog pada nezaposlenosti u Hrvatskoj

Tako je Hrvatska u svibnju uz Cipar, Bugarsku i Španjolsku bila među zemljama Europske unije s najvećim padom stope nezaposlenosti u usporedbi s istim razdobljem prošle godine.

Ukupna nezaposlenost u euro zoni je 10.1%, što je pad sa 10,2 % u travnju i najniža je to nezaposlenost na tom području od srpnja 2011.

Nezaposlenost na području EU je 8,6% što je također pad u odnosu na ranije razdoblje i najniža stopa nezaposlenosti od ožujka 2009. Eurostat procjenjuje kako je na području 28 članica Europske unije 21.085 milijuna nezaposlenih muškaraca i žena.

Najnižu stopu nezaposlenosti bilježe Češka 4%, Malta 4,1% i Njemačka 4,2%, a najvišu Grčka 24,1% , Španjolska 19,8%, te Hrvatska 13,3%. Hrvatska je time druga po padu nezaposlenosti u navedenom razdoblju i to za 2,9%.

Usporedbe radi, nezaposlenost u SAD-u u svibnju je pala na 4,7% sa 5% kolika je bila u travnju.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene