Obavijesti Video Pretražite Navigacija
No još ima pravo žalbe

Horvatinčiću odbijena molba za odgodom zatvora, njegov odvjetnik za DNEVNIK.hr: "Ja radim 30 godina ovaj posao i ovo još nisam doživio"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tomislavu Horvatinčiću odbijena je molba kojom je tražio odgodu izvršenja zatvorske kazne za usmrćivanje talijanskog bračnog para Salpietro svojom jahtom u ljeto 2011. godine.

Odluka, koju je sutkinja Županijskog suda donijela u petak, još nije konačna. Na nju Horvatinčićeva obrana ima pravo žalbe, ali ako ona ostane takva, znači da će Horvatinčić ići u zatvor.

Horvatinčićev odvjetnik Velimir Došen za DNEVNIK.hr je potvrdio da će se žaliti na ovu odluku. ''Ja radim 30 godina ovaj posao i ovo još nisam doživio. Obično traje 15-ak dana prikupljanje dokumentacije. Prvo se traži od Svetošimunske bolnice odgovor mogu li ga liječiti. Vidjet ću je li ovo uopće slano u bolnicu. Nisam to nikad čuo, da je molba odbijena iz zdravstvenih razloga'', rekao je Došen.

Dodao je kako bi s Trga bana Jelačića do Trga Francuske Republike trebalo makar dva dana da dođe rješenje, a u ovom slučaju odluka je donesena u rekordnih tri. ''Ja sam žalbu podnio 29. lipnja, a ovo je riješeno jučer, 2. srpnja, a ne može se donijeti odluka bez bolnice. Kod Horvatinčića je u ovom slučaju sve čudno'', kazao je.

''Nama su tri liječnika rekla da je nužno još najmanje do kraja godine obavljati rehabilitaciju. Baš mi je čudno. Ovo je sad komplikacija, jer on mora u Svetošimunsku bolnicu. Baš me zanima što je napisano u tom rješenju. Vjerojatno je nekim mailom išlo u bolnicu. Ako je to sutkinja napravila bez da je slala bilo gdje - onda je to bitna povreda i naša žalba će uspjeti sto posto'', istaknuo je Došen.

Pročitajte i ovo Tomislav Horvatinčić - 5 opet traži odgodu kazne Horvatinčić ekskluzivno za Dnevnik Nove TV: ''Takve medijske hajke, linča i pritiska nije bilo niti u najmračnijem komunističkom sustavu''

Pročitajte i ovo Tomislav Horvatinčić ispija kavicu na Cvjetnom Može ponovno tražiti odgodu Horvatinčiću odbijena odgoda odlaska u zatvor za šest mjeseci, na izdržavanje kazne mora se javiti do kraja lipnja

Dodao je da su u posljednju dokumentaciju dodali i to da Horvatinčić ima rak kože. ''Nismo zbog toga tražili odgodu, ali dodali smo i to da ima karcinom kože'', rekao je Došen.

Kazao je da se i sam Horvatinčić rekao da mu je čudno i da je sve, kako kaže Horvatinčić - montirano. ''Netko je uvijek nezadovoljan, netko zadovoljan'', zaključio je Došen za DNEVNIK.hr.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene