Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ima teške ozljede

Velika akcija spašavanja: HGSS-ovci stigli do nastradalog planinara, transport će biti težak i dugotrajan

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
HGSS je u subotu popodne dobio dojavu o planinaru koji se poskliznuo na Vaganskom vrhu, najvišem vrhu Velebita, i pao niz padinu od 150 metara. Uslijedila je velika akcija spašavanja.

HGSS je u nedjelju popodne objavio da su tri ekipe upućene u potragu za planinarom koji se poskliznuo na Velebitu i pao niz padinu od 150 metara. Radi se o ukupno 25 spašavatelja HGSS-a iz stanica Zadar i Gospić.

Pročitajte i ovo Domagoj Mikić i Marko Rakovac - 3 Potraga se širi Hrvatska ponudila pomoć u potrazi za malom Dankom: HGSS-ovac otkrio koji su ključni koraci Spašavanje mladih na Velebitu dvojac na velebitu HGSS spasio mlade planinare: Vidjeli su medvjeda, počeli bježati i izgubili se

Petar Prpić iz HGSS-a nam je nešto nakon 23 sata rekao da je prva ekipa spašavatelja stigla na Vaganski vrh s kojeg se planinar poskliznuo. Unesrećenik je ubrzo lociran i HGSS-ovci su se potom uspjeli spustiti do njega njega.

Prema prvim procjenama, radi se o teškom prijelomu noge. Transport će, rekli su iz HGSS-a, biti težak i dugotrajan jer se radi o izuzetno nepristupačnom terenu. Od mjesta do kojeg se može doći automobilima do unesrećenog planinara treba oko 2,5 sati hoda.

Prpić je također rekao da je unesrećenom bilo nemoguće prići sanjkama ili helikopterom. HGSS na svojim društvenim mrežama redovito objavljuje najnovije vijesti o ovoj akciji spašavanja.

HGSS je ranjie na svojoj Facebook stranici objavio da "odroni i stabla priječe spašavateljima pristup pojedinim šumskim putevima".

HGSS-ovci su i na Silvestrovo imali pune ruke posla na Mosoru, gdje je na najvišem vrhu nestao otac s dvoje djece.

''Skrenuli su s puta zalutali i noć ih je zatekla u nepoznatoj vrtači. Ekipa od šest gorskih spašavatelja pronašla ih je u 19:15. Bili su neozlijeđeni pa su ih spašavatelji dopratili do vozila'', priopćili su iz HGSS-a.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene