Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"NE BOJTE SE SUDOVA"

Elektra ih htjela ovršiti, a ispalo da su zapravo - preplatili račun: "Ovo im nije prvi put da pokušavaju od nas izvući pare za navodna dugovanja"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedna je Zagrepčanka na svom profilu podijelila probleme koje je imala s HEP-om, u nadi da će nekome biti od koristi. Prije dva tjedna stigla im je obavijest da će ih HEP Elektra ovršiti, jer im navodno duguju 650 kuna iz 2016. godine. Nikad u pet godina nije stigla nikakva obavijest da nešto duguju, unatoč redovitim godišnjim obračunima.

Nikada u pet godina Zagrepčanki Ivani Tomić nije stigla nikakva obavijest HEP-a da nešto duguju, unatoč redovitim godišnjim obračunima. I tada su primili obavijest da će ih - ovršiti, zbog duga od 650 kuna iz 2016. godine. ''I umjesto da nam sami pošalju obavijest da smo dužni, Elektra još plaća javnog bilježnika i odvjetnički ured kako bi nam oni poslali obavijest i uplašili nas sudom'', opisala je svoju situaciju na Facebooku Tomić.

Kada se se raspitala o detaljima na osnovu kojih su ih pokušali, kako kaže, opelješiti, poslala im je mail. Nakon tog maila su im javili da će stopirati ovrhu i da će izbrisati navodna dugovanja. Tvrdi da sve račune plaćaju na vrijeme.

 

''Ali ima ljudi koji jedva preživljavaju, plaćaju svoje obveze redovito, a ovakvi paraziti zarađuju na njima. Elektri ovo nije prvi put da pokušava od nas izvući pare za navodna dugovanja. Jednom su nam došli isključiti struju zbog navodnog duga od 1200 kuna pa kad sam otišla na šalter i doslovno natjerala službenicu da izračuna na osnovu stanja brojila što smo im to dužni, ispalo je da smo u preplati 12 kuna'', kazala je Tomić.

Pročitajte i ovo Radnici HEP-a popravljaju dovode struje u Banovini priključivanje na mrežu HEP reagirao zbog tvrdnji da na potresom pogođenom području vikendom ne rade: "Od dana potresa djelatnici rade bez pauze"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna HEP donosi Saznajte sve o pozitivnim izmjenama na tržištu plina

Drugi put je bilo nešto slično. ''Uglavnom, ne bojte se sudova, prije svega. U ovoj državi se ipak može dokazati da ste u pravu, ali morate doći do suda. Još manje se trebate bojati ispraznih prijetnji državnih firmi za koje te firme našim novcem plaćaju različite odvjetničke urede i javne bilježnike kako bi ljudima izbili i zadnju kunu iz džepa. Dobro čitajte račune koje plaćate i uvijek se raspitajte i provjerite što plaćate'', istaknula je u svojoj objavi.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene