Obavijesti Video Pretražite Navigacija
POLITIČKA PREPUCAVANJA

VIDEO Bizaran 'rat' na društvenim mrežama: HDZ i oporba ne posustaju s optužbama - "Uvrede na razini krčme koje bi ispalili pod 2,5 promila u četiri ujutro"

Tko su ruski igrači na hrvatskoj sceni, pitanje je kojim se u međusobnom obračunu ovih dana učestalo koriste premijer Andrej Plenković i HDZ te dio oporbe na čelu s Mostom i Nikolom Grmojom.

Ne staju prozivke na dijelu političke scene oko toga tko je sve među ruskim igračima u Hrvatskoj nakon što je početkom tjedna premijer i predsjednik vladajuće stranke Andrej Plenković nakon sastanka šireg Predsjedništva HDZ-a ustvrdio da je oporba istragu o plinskom biznisu u Ini ''iskoristila za igrokaz u Saboru bi se stvorila nekakva slika i predtekst za rušenje Vlade".

"Tu uopće nema nikakve dileme, to je sve orkestrirana operacija i akcija točno jasno vidljivih i prepoznatljivih aktera, samo moramo još vidjeti koliko je ona samo unutarnja, a koliko je i vanjska. To je jedino pitanje o kojem još trebamo malo detaljnije povesti računa, ali i to ćemo ispitati", rekao je Plenković.

Iste večeri oglasio se Nikola Grmoja iz Mosta, stranke koja je HDZ dvaput dovela na vlast. ''Zastrašujuća je ova izjava premijera i najava istrage nad oporbom zbog oporbenog djelovanja'', kazao je između ostalog.

Tko bi mogao biti vanjski faktor, Plenković izrijekom nije kazao, no gotovo je unisona sumnja da je navodno riječ o Rusiji, a na tom tragu već danima traju međusobne prozivke između HDZ-a i dijela oporbe.

HDZ je danas ponovo prozvao članove saborskog Kluba zastupnika Mosta. Prvo su poručili Grmoji da se okružio provokatorima iz Kremlja.

"Mogu Milanovićevi mališani Nino Raspušenko i širitelj 'Putinova kršćanstva' Miletić muljati koliko god hoće, panično retuširati vlastite fotografije, no drago nam je što će sada biti makar malo oprezniji dok u prosovjetskom angažmanu budu slijedili svog idola s Pantovčaka", stoji u objavi.

Ubrzo nakon toga, HDZ je jednu objavu posvetio samo Raspudiću.

"Raskrinkan kao pripadnik sekte koja veliča Putina i Kremlj, Raspušenko se znoji kao prisilno mobilizirani Rus prije slanja u okruženi Herson. Ili kao njegov idol Milanović kad pogne glavu na summitu NATO jer nije uspio razjediniti Zapad u podršci Ukrajini i osudi ruske agresije", stoji u objavi.

HDZ o "ruskim igračima" u Hrvatskoj politici

HDZ je noćas na Facebooku objavio video u kojem navodno razotkrivaju ''ruske igrače'' na hrvatskom terenu.

''Grmoja opet infantilno mulja. Pita se tko su 'ruski igrači', a pravi se da ih ne vidi pred vlastitim nosom. Tu su, jedan do drugog, Nino Raspušenko, 'Za Putina i Krst časni' Miletić i njihov zajednički idol Milanović, portparol 'nepobjedive ruske vojske'", objavio je HDZ.

MOST-om drmaju ubačeni kremljanski padobranci, a u Grmoje su kratke noge – kako i kaže stara izreka iz doline Neretve'', dodali su iz HDZ-a objavivši video koji se sastoji od dijelova govora Nine Raspudića, Zorana Milanovića, Nikole Grmoje, Kreše Beljak i Katarine Peović.


Grmoja: "Znam tko su ruski igrači"

Da se oglasi Grmoja, opet nije dugo trebalo čekati. 

"Kaže HDZ da muljam jer se pitam tko su ruski igrači. Ne pitam se, znam tko su! Financijski izvještaji HDZ-a pokazuju da je PPD posudio sedam miljuna kuna HDZ-u, a izvještaj njihove Zaklade dokazuje da je Zaklada primila 2,6 miljuna kuna od Oksane Dvinskyh", napisao je Grmoja na Twitteru.

Na prozivke je ubrzo odgovorio i Miletić.

''Uvrede na razini krčme koji bi ispalili pod dva i pol promila u četiri ujutro. Nevjerojatno'', napisao je Miletić na svojoj FB stranici tvrdeći da se njegov tvit s porukom ''Rokaj, barba Putine'' odnosio na borbu Rusije protiv Islamske države.

''Posve je jasno da nikada niti jednim slovom nisam opravdavao napad niti jedne države na drugu suverenu državu, a tako nisam nikada pravdao napad Rusije na Ukrajinu", napisao je.

"Blagonaklono sam pozdravljao vojnu intervenciju Rusije protiv ISILA, protiv zvjerstva Islamske države koja je tada odrubila glavu našem Hrvatu Tomislavu Salopeku, koji su ubijali ljude, razapinjali, odrubljivali glave. I znate što? Pa to je bila sasvim normalna reakcija kada pročitate da neka vojna sila ide napokon riješiti manijake koji kršćanima otkidaju glave i vješaju ih po križevima. Kome nije prihvatljiv takav stav za ime Boga miloga?'' zapitao je Miletić te nanizao linkove na tekstove u kojima se propituje ruski utjecaj na HDZ.



 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene