Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Potencijalan sukob interesa

HDZ kritizira Povjerenstvo zbog odluke o slučaju Martine Dalić

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ne prestaju reakcije na slučaj ministrice Martine Dalić, zbog koje je Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa pokrenulo istragu.

I dok oporba smatra da se Martina Dalić, zbog supruga, koji je član Uprave Ine, treba izuzeti od odluka o toj kompaniji, u HDZ-u vrlo žestoko kritiziraju Povjerenstvo.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nakon izjave novog šefa INA-e Martina Dalić: "Ako odluka o prekidu proizvodnje u Rafineriji Sisak postoji, treba je dodatno analizirati" Slika nije dostupna Nakon objave snimke Dalić: "Glasala sam za to da HBOR odobri kredit Agrokoru"

Smatraju da široko tumače odredbe o potencijalnom sukobu interesa i ne vide sličnost sa slučajem Tomislava Karamarka, koji je pao zbog Ine. U Mostu su bez komentara.

"Ne bih ulazio u pojedinačne slučajeve već bi po meni trebalo vrlo dobro rasčlaniti što je to potencijalo sukob interesa i da li je moguće zbog potencijalnog sukoba interesa dovoditi ljude koji se bave politikom u tako neugodne situacije", kazao je HDZ-ov Gordan Jandroković.

Na primjedbu da se odluke koje će donositi potpredsjednica Dalić mogu reflektirati na njezinog supruga, koji prima plaću kao član Uprave Ine, Jandroković je odgovorio kako je po toj logici u sukobu interesa i svaki zastupnik čija supruga ili suprug radi u javnoj ili državnoj upravi, kada odlučuje o povećanju ili smanjenju plaća zaposlenih u javnoj ili državnoj upravi.

"To je nažalost postala uvriježena praksa, a ono što mene smeta je da upravo takvi ljudi moraliziraju o nekim drugima oko određenih stvari i dok se to bude događalo u državi mi ne možemo kao društvo naprijed", rekao je šef HSS-a Krešimir Beljak.

Iz Povjerenstva za sukob interesa na naš upit kako komentiraju najnovije prozivke iz HDZ-a, odgovorili su kako ne komentiraju ništa, ali kako rade po zakonu i temeljem odluke Ustavnog suda.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene