Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Saborski zastupnici nisu danas uspjeli dobiti precizan odgovor na pitanje koji uvjeti nedostaju da Hrvatski sabor nije glasovao o Izvješću o radu Državnog odvjetništva za 2012. godinu.


Nakon Damira Kajina (nezavisni) i HDZ i Laburisti tražili su od predsjednika Sabora Josipa Leke da im pobliže objasni razloge zbog kojih se danas neće glasovati o tom Izvješću.
'Sve što sam mogao, znao i trebao, rekao sam. Nema uvjeta', riječi su kojima je Leko zaključio upite na temu DORH-ova Izvješća.

HDZ-ova Gordana Jandrokovića zanimalo je postoje li objektivni razlozi za neglasovanje. 'Je li razlog tome ono što se događa u Sisačko-moslavačkoj županiji, odnosno nedjelovanje Državnog odvjetništva u Sisku u slučaju Lovrić-Merzel', pitao je Jandroković.
'Nisu se stekli razlozi, rekao sam što znam', odgovorio je Leko.

Vezani članci Jandroković nakon glasanja na unutarstranačkim izborima u HDZ-u Jandroković o mogućem povećanju rata kredita: "Treba biti oprezan, država će sa svoje strane činiti sve da štiti interese i standard građana" Andrej Plenković HDZ bira nova vodstva lokalnih organizacija: Glasao Plenković, pitali ga hoće li biti promjena nakon ovih izbora

Kajin: 'To je da se čovjek prekriži'

Laburist Dragutin Lesar ustrajao je da Leko navede konkretne uvjete koji nedostaju. 'Mišljenje Vlade i odbora imamo, rasprava je gotova, amandmani se ne podnose, ne razumijem odgovor da nisu stečeni uvjeti', rekao je Lesar.

Sabor je danas, uobičajeno, glasovao o raspravljenim točkama, no ne i o spomenutom izvješću. Primijetio je to Kajin i prvi zatražio objašnjenje. 'Nije spremno za glasovanje', rekao mu je Leko.
Kako je Kajin tražio dodatno objašnjenje, Leko mu je poručio: 'A nije spremno, što bih rekao'.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju