Obavijesti Video Pretražite Navigacija
projekt vrijedan 1,5 milijuna

Pazi, snima se! HAK predstavio veliku novost: "Htjeli smo da vozački ispit bude što transparentniji"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski autoklub s početkom godine je uveo novost u provođenju vozačkih ispita. Od 4. siječnja svako polaganje vozačkog ispita bilježi se i audio i videosnimkom.

Svaki vozački ispit od 4. siječnja ove godine snima se i kamerom koja kroz vjetrobransko staklo bilježi sve ono što vidi i vozač, a snima se i zvuk iz kabine kojim se bilježi sve što se izgovori u automobilu tijekom ispita. 

Pročitajte i ovo Zvjezdana Horvat Problemi u prometu Vozači oprez! Kraj produženog vikenda donosi gužve i kolone: Posebno upozorenje upućeno motociklistima Ilustracija Prometna prognoza Planirate nekamo za produženi vikend? Gužve su posvuda, evo što vas čeka na cestama

Snimke se pohranjuju, a u njih, osim HAK-a, uvid ima i MUP, kao i sami kandidati ukoliko to žele. 

Tu su novost danas predstavili predstavnici HAK-a, koji su posebno naglasili da se cijena polaganja vozačkog ispita zbog ovoga neće povećati. 

"Uvođenjem sustava audio i video snimanja tijeka provedbe vozačkih ispita činimo novi iskorak. U ovaj projekt uložili smo više od 1,5 milijuna kuna i naše stručne kapacitete dokazavši svoje znanje i sposobnosti, ali i volju za unaprjeđenje svih naših ključnih procesa", rekao je Slavko Tušek, predsjednik HAK-a, dodajući da im je cilj bio učiniti polaganje vozačkog ispita što transparentnijim i objektivnijim.

Ova novost treći je korak modernizacije procesa osposobljavanja novih vozača. Tako je ranije uvedeno izdavanje e-uvjerenja nakon čega novi vozač više nije morao sam nositi uvjerenja u MUP i podnositi zahtjev za izdavanje vozačke dozvole, već to čini HAK. 

Uvedeni su i tableti za ispitivače koji zamjenjuju papire koje su ispitivači popunjavali, ali omogućava i praćenje rute putem GSP-a. 
 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene