Obavijesti Video Pretražite Navigacija
velike gužve

Kaos na cestama: Kolaps pred Zagrebom, na jednom graničnom prijelazu kamioni čekaju čak 7 sati

Gužva na cestama
Gužva na cestama Foto: Bruno Konjevic/Cropix
Na graničnom prijelazu Tovarnik/Šid teretna vozila na ulaz čekaju sedam sati, a na prijelazu Ilok/Bačka Palanka tri sata, izvijestio je Hrvatski autoklub (HAK) u četvrtak.

Iz Hrvatskog autokluba upozorili su na veliku kolonu na autocesti Zagreb - Macelj u smjeru Zagreba, koja je oko osam sati bila duga sedam kilometara. Gužva se stvara na spoju zagrebačke obilaznice kod čvora Jankomir.

Pojačan je promet na gradskim cestama i obilaznicama gdje se vozi usporeno kao i na dionicama gdje traju radovi. Ogromna kolona stvorila se i na izlazu iz Zagreba, na Ljubljanskoj aveniji, po kojoj se putuje vrlo sporo.

Na stranicama HAK-a u 10 sati je na zagrebačkoj obilaznici (A3) iz smjera autoceste A2 Zagreb - Macelj i iz smjera čvora Sveta Nedelja u smjeru Lipovca kolona oko dva kilometra te između čvorova Lučko i Kosnica u smjeru Lipovca.

Na autocesti A3 Bregana - Lipovac pred naplatnom postajom Zagreb istok te između naplate Zagreb istok i čvora Dugo Selo kolone su oko jedan kilometar u smjeru Lipovca, a pred graničnim prijelazom Bajakovo kolona je osobnih i teretnih vozila prema Srbiji oko jedan kilometar.

Privremena je regulacija prometa na autocesti A3 Bregana - Lipovac (uključujući zagrebačku obilaznicu). Zabrane prometovanja za teretna vozila najveće dopuštene mase veće od 7,5 t u Republici Sloveniji bit će od 8 do 22 sata: četvrtak, 27. travnja 2023.; nedjelja, 30. travnja 2023.; ponedjeljak, 1. svibnja 2023.; utorak, 2. svibnja 2023.

Pročitajte i ovo Ilustracija na putu u SAD-u Panika zbog dosad najopasnije droge na tržištu, upozorili i Božinovića: "Umire nam 300 ljudi dnevno!"

Na mostu GP Pribanjci - Vinica (Slovenija) na državnoj cesti DC204 u mjestu Pribanjci zabranjen je promet za vozila čija ukupna masa prelazi 7,5 tona.

U pomorskom prometu nema poteškoća.

Pročitajte i ovo Ilustracija Radovi na obilaznici Naoružajte se živcima! U ovom dijelu Zagreba od utorka će se stvarati ogromne gužve

Zatvorene ceste

Tijekom večeri s četvrtka na petak, bit će zatvoreni dijelovi nekih cesta. Od 18 do 20 sati prekidat će se promet tri puta po maksimalno 15 minuta na autocesti A1 Zagreb-Ploče-Karamatići između čvorova Novigrad i Bosiljevo 1 u smjeru Dubrovnika.

Od 20 do 5 sati autocesta A2 Zagreb-Macelj između čvorova Krapina i Trakošćan u oba smjera (obilazak je državnom cestom DC1).

Od 21 do 6 sati autocesta A7 Rupa-Rijeka-Žuta Lokva između čvorova Hreljin i Šmrika u smjeru Zagreb/Krka.

Od 22 do 5 sati bit će zatvoren dio državne ceste DC76 Baška Voda-Zagvozd od državne ceste DC8 s južne strane tunela do zaseoka Stanići (Rastovac) sa sjeverne strane tunela, uključujući i tunel Sveti Ilija.

Od 22:00 do 6:00 državna cesta DC674 između čvorova Prapratno i Doli. Obilazak je državnom cestom DC414 Prapratno – Ston u oba smjera.


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene