Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Opreza nikad dosta

Nemojte biti lak plijen: Evo kako se na plaži osigurati od krađa

Aktualno Galerija Krađa na plaži, ilustracija - 1 Krađa na plaži, ilustracija - 1 Foto: DNEVNIK.hr +0 Krađa na plaži, ilustracija - 2 Galerija 1/2 >>
Kako raste temperatura i broj gostiju na Jadranu, raste i broj krađa na plažama. Gužva i neoprezni kupači za lopove su lak zadatak pa broj tih kaznenih djela ljeti odskače u odnosu na ostali dio godine. Donosimo vam savjete kako ne postati njihova meta.

Dok vi bezbrižno uživate na plaži ili u moru, ima onih koji rade i to na vašu štetu. Osim turista, ljeti na plažu dolaze i lopovi, a stvari bez nadzora lak su plijen.

Vrijedni predmeti nisu za plažu i bolje ih je ostaviti pod ključem. Osim toga, nemojte često provjeravati novac ili mobitele jer tako otkrivate što i koliko imate.

Osim vas, o vašim stvarima brinu i spasioci: "Ljudi nema kod stvari po duže od sat vremena pa gledamo da se ipak ne bi dogodilo nešto loše", rekao je spasilac Edin Rizović.

Pripazite i na svoja prijevozna sredstva. Ako na plažu dolazite automobilom, vrijedne stvari poput naočala, novčanika ili torbica ne ostavljajte na vidljivom mjestu već ih spremite. Prije nego izlazite iz vozila, obavezno zatvorite prozore.

"Ako dolaze na plažu biciklom, osigurajte ga sigurnosnim lancima da ne bi došlo do kakvih problema", rekla je Ivana Grbin, glasnogovornica PU zadarske.

Probleme turista rješavaju i strani policajci.

"Sigurnost za goste iz zemalja njemačkog govornog područja je to što znaju da je austrijski policajac pouzdan i da će se problemi koje imaju riješiti", rekao je austrijski policajac Stefan Buzanich.

Pročitajte i ovo Andrej Abramović, sudac Ustavnog suda - 1 Osuda ponašanja Ustavni sudac koji susjede zalijeva vodom nakon reakcija na incident: "Da vas zovem da snimite kako zalijevam vrt - kasno je, danas sam već zalio"

Pročitajte i ovo Domagoj Mikić na Zrću Zabava u doba korone Partijanje na Zrću: Provjerili smo kako se u ulazi u klubove, ali i što ako se ispostavi da je netko pozitivan…

Da vam pomoć plavaca ipak ne zatreba, dobro otvorite oči i naćulite uši. Ne pomogne li ni to, nazovite 192.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene