Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ŠOK NA FARMI

Grom je udario iz vedra neba i ubio nesretnu Milku: ''Vidio sam kad ju je odbacilo nekih desetak metara''

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Divan, ali vrući dan bez ijednog oblačka završio je udarom groma i šokom na farmi u Starom Lazu.

David Hladika i Kristina Grubišić, dvoje mladih ljudi koji se u Starom Lazu, na predjelu Poljička kosa, bave stočarstvom, ostali su bez svoje osmogodišnje Milke.

Udar groma ubio je jednu od njima najdražih i najvrednijih krava, Milku, koja je bila i steona.

''Kristina i ja radili smo kraj naše kuće, a desetak naših krava muzilica bilo je na dvjestotinjak metara udaljenoj parceli, gdje ih ostavljamo da pasu. Dan je bio prekrasan i prevruć, pa o bilo kakvoj grmljavini nismo ni razmišljali. U jednom trenutku začuo sam prvi udar, ali on je bio toliko lagan da ga se jedva čulo pa i nisam bio siguran da je to grom'', ispričao je David za Novi list.

Susjed Ivan Lakotić, koji često pazi na njihove krave, kroz suze im je javio da je grom ubio jednu njihovu kravu.

''Najprije je sve oko nas promijenilo boju i postalo ljubičasto, a onda je prasnulo strahovito snažno. Vidio sam kako je munja udarila u zemlju i rujući zemlju krenula prema drvu pod kojim je bila nesretna krava. Zahvatila ju je i odbacila nekih desetak metara udesno, a zahvatila je i jednog bika, kojeg je digla sa zemlje i bacila u zrak, ali je on ustao i otrčao u šumu'', opisao je Ivan, koji je Novom listu rekao i da dobro zna da u Starom Lazu za njegovu 71 godinu života, a koliko zna i prije, nikad nije od udara groma poginula krava.

Pročitajte i ovo Ilustracija Strašna tragedija Udar groma ubio ženu i njezina dva psa: Velika oluja rušila stabla, otkazane tisuće letova...
Pročitajte i ovo Udar groma u kuću Nevjerojatan prizor VIDEO Grom udario u kuću samo 100 metara dalje od njega, on sve snimio: "Naježio sam se, nisam mogao vjerovati... Susjeda je bila sama...''

''Financijski je to gubitak od nekih 12.000 kuna'', kazala je Kristina i dodala: ''Ali puno nam je teže to što smo izgubili jednu baš dobru kravicu, koju smo jako voljeli''.

 

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene