Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Mostovac Nikola Grmoja danas je ponovio kako Most smatra da vodstvo Hrvatskog nogometnog saveza mora odstupiti.


Na pitanje imaju li potporu HDZ-a u svom zahtjevu za ostavkom vrha Hrvatskog nogometnog saveza, Grmoja je kazao kako to treba pitati HDZ.

Vezani članci Obraćanje Predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović o finalu u Rusiji (Foto: Dnevnik.hr) ''Hrvatska se toga dana vratila kući'': Pantovčak će večeras svijetliti u crveno-bijelim ''kockicama'' Matija Posavec (Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL) Matija Posavec se ispričao javnosti zbog ulaska u koaliciju s HDZ-om, stigla i reakcija iz HNS-a

"Naš stav je jasan. Nekoliko smo puta pozivali da se vodstvo HNS-a izuzme i više se ne kandidiraju za funkcije. Nepovjerenje u hrvatski nogomet je preveliko. Ne radi se tu u jednom penalu. Ovdje je pitanje općeg nepovjerenja. Zakon o sportu se ne provodi. Prije bilo kakvih izmjena potrebno je provoditi postojeći. Što hitnije novi zakon treba uputiti u proceduru. Ovakva situacija je neodrživa, nemamo što čekati", kazao je Grmoja.

Kazao je kako je svjestan da će vodstvo HNS-a tvrditi da se politika ne smije miješati u nogomet.

"Hrvatski nogomet nikada nije bio na nižim granama. Navijačima je dosta da jedan čovjek drma hrvatskim nogometom. Mi smo u Vladi i konstantno upozoravamo na probleme u nogometu. Mi smo vjetar u leđa hrvatskom nogometu", rekao je Grmoja.

Istaknuo je da su za neprovođenje Zakona o sportu odgovorni ministar Pavo Barišić i državna tajnica za sport Janica Kostelić.

"Pošaljite inspekcije na teren", rekao je Grmoja.

Kazao je kako ne gleda dobro na povratak Zdravka Mamića, ali tu ne može ništa napraviti.