Obavijesti Video Pretražite Navigacija
filmski scenarij

Istarska policija ima pune ruke posla zbog migranata i krijumčara, jedan pokušao pregaziti policajca

Aktualno Galerija Loris Kozlevac Loris Kozlevac Foto: DNEVNIK.hr +0 Migranti u Velikoj Kladuši - 2 Galerija 1/2 >>
Puno posla oko istraga imaju i granični policajci u Primorsko-goranskoj i Istarskoj županiji. S Lorisom Kozlevcem, načelnikom sektora za granicu PU istarske razgovarao je reporter Dnevnika Nove TV Domagoj Mikić.

Dvije visoko rizične i zahtjevne operacije posljednjih dana dogodile su se na tom terenu - potraga za 14-godišnjom djevojčicom, ali i filmska potjera za istarskim krijumčarima migranata. 

Policajci granične policije u Bujama su zaustavili tri sumnjiva vozila radi kontrole. No, nije sve prošlo glatko...

"Vozač vozila je krenuo prema policijskom službeniku u namjeri da ga pregazi, službenik je skočio u stranu te je vozač krenuo u rikverc. Policajac je upotrijebio vatreno oružje da zaštiti svoj život", objasnio je Kozlevac.

Uhvaćena su tri krijumčara.. "Dva počinitelja koja su privedena su bili angažirani od strane ranjene osobe koja se nalazi u pulskoj bolnici", dodao je.

Migranti koji su uhvaćeni htjeli su preko Hrvatske prijeći u schengensko područje. "Njihovo je odredište sigurno bilo izvan Republike Hrvatske", rekao je.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna MIGRANTSKA KRIZA Orban ponudio koridor za izbjeglice i migrante prema zapadu: "Ako vam trebaju, uzmite ih"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Sastanak u Briselu EU: Nećemo financirati bodljikavu žicu i ograde protiv migranata na granici

Ovogodišnje statistike pokazuju da je evidentirano 35 krijumčara migrantima. Suradnja sa slovenskim i talijanskim kolegama je jako dobra, ističe. Ali, ni građani nisu ništa lošiji. "Koristim priliku da zahvalim svim građanima budući da od njih dobivamo svakodnevna saznanja o kretanju migranata", naveo je Kozlevac.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene