Obavijesti Video Pretražite Navigacija
stiže krajem svibnja

Dugogodišnje inicijative urodile plodom: Centar Zagreba dobiva novu pješačku zonu!

Press konferencija Tomislava Tomaševića
Press konferencija Tomislava Tomaševića Foto: Dnevnik.hr/DNEVNIK.hr
Na današnjoj konferenciji za novinare, gradonačelnik Zagreba je uz raspravu o stabilizaciji gradskih financija predstavio plan proširenja pješačke zone u centru Zagreba.

Na današnjoj konferenciji za novinare gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević većinu je vremena proveo raspravljajući o naporima platforme Možemo! da stabiliziraju gradske financije. Međutim, njegov zamjenik Luka Korlaet u jednom je trenutku zauzeo govornicu, kako bi predstavio plan privremenog proširenja pješačke zone u strogom centru grada.

Radi se o planu kojim će se stara Vlaška pretvoriti u pješačku zonu. "Na tragu svih inicijativa kroz godine, poput one 1postozagrad, i naravno našeg programa, naručili smo projekt", rekao je Korlaet. "Odabrali smo ponudu danskog ureda Healthy Systems, kojem će u izvedbi projekta pomagati zagrebački arhitektonski studio ii".

Pročitajte i ovo Mirela Čavajda - 2 zahvat u sloveniji 5000 eura Najavljeni i prosvjedi: Za Mirelu prikupljeno više od 220 tisuća kuna

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Natječaj u punom zamahu Tko će rukovoditi Fondom za obnovu Zagreba? Za sad čak osmero potencijalnih kandidata pozvano na razgovor

“Magnolija je simbol nečega što je izgubljeno”

Osim šetnice prilagođene pješacima, najavilo se postavljanje desetak klupa i žardinjera različitih promjera, u koje bi trebale biti postavljene grmolike biljke, ali i magnolije. “Magnolija je simbol nečega što je izgubljeno na Trgu žrtava fašizma”, rekao je Korlaet.

"Riječ je o privremenoj preobrazbi ove ulice, zato što bi se za trajnu preobrazbu trebao prvo provesti javni natječaj", nadodao je Korlaet. O tome kako će se odvijati regulacija prometa, i hoće li se sav promet kojeg je stara Vlaška do sad imala preusmjeravati na Šoštarićevu ulicu, rekao je da će tek odlučiti.

Otvaranje nove pješačke zone najavljeno je za 28. svibnja u 10:30. Očekuje se bogat kulturno-glazbeni program, mnoštvo uličnih umjetnika, te ujedno i održavanje ovogodišnjeg izdanja Sajma obrtnika.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene