Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Projekt na Srđu

Gradonačelnik Dubrovnika prozvao Mesića zbog svjedočenja: "To je frapantno"

Aktualno Galerija Mato Franković, gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković, gradonačelnik Dubrovnika Foto: DNEVNIK.hr Srđ, ilustracija - 3 Srđ, ilustracija - 3 Foto: DNEVNIK.hr Srđ, ilustracija - 2 Srđ, ilustracija - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Srđ, ilustracija - 1 Galerija 1/4 >>
Gradonačelnik Dubrovnika Stjepan Franković prozvao je bivšeg predsjednika Stjepana Mesića zbog svjedočenja u vezi projekta na Srđu.

Nakon što je DORH objavio kako je Hrvatska dobila arbitražu oko projekta golfa na Srđu i ne mora platiti pola milijarde eura odštete investitorima - koji su tvrdili da država blokira projekt - o svemu se očitovao i gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković. 

Pohvalio je rad Državnog odvjetništva i partnera, a sebe je istaknuo kao svjedoka obrane. Bivšeg predsjednika Stjepana Mesića prozvao je kao svjedoka tužiteljstva, na strani investitora. Franković kaže - susreli su se na istom letu.

"Pratilo ga je osiguranje njegovo osiguranje, tajnica i sve ono što pripada bivšem predsjedniku. Frapantno je da čovjek koji je bio prvi čovjek države ide svjedočiti na sud kao svjedok tužiteljstva. Raspitao sam se i on je mogao odbiti svjedočiti u koristi tužitelja, mogao je slobodno reći ne želim", rekao je Franković. 

Pročitajte i ovo Enes Čerimagić, Zelena akcija - 1 Odluka suda u Washingtonu Hrvatska pobijedila u arbitraži oko Golf resorta na Srđu, no borba nije gotova: "Sad je politika na potezu"

Bivši predsjednik države Stjepan Mesić na službenom je putu. U kratkom telefonskom razgovoru rekao nam je kako nije svjedočio protiv svoje države. Govorio je samo istinu, kaže, a kome će ići u prilog, odlučit će sud.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene