Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Što se događa?

Građani u nevjerici gledaju novi Omiški most, a iz Hrvatskih cesta poručuju - nema razloga za brigu

Aktualno Galerija Most iznad Omiša - 2 Most iznad Omiša - 2 Foto: DNEVNIK.hr Most iznad Omiša - 3 Most iznad Omiša - 3 Foto: DNEVNIK.hr Most iznad Omiša - 4 Most iznad Omiša - 4 Foto: DNEVNIK.hr +0 Most iznad Omiša - 1 Galerija 1/4 >>
Omišani već tjednima s nevjericom gledaju u svoj most koji bi ih trebao spasiti od nesnosnih ljetnih gužvi. Razlog - golim okom čini se da su inženjeri pogrješili i da se most neće moći spojiti.

No iz Hrvatskih cesta poručuju - nema razloga za brigu. Riječ je o standardnom postupku pri gradnji mostova promjenjive visine. Južna strana mosta potisnuta je do kraja i spuštena na konačne ležajeve, dok se sjeverna strana mora još jednom potisnuti, a to će podignuti most na očekivanu razinu.

Tomislav Cvetko iz Hrvatskih cesta za Dnevnik Nove TV pojasnio je kako izgleda takav postupak.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ništa ispod 60km/h Pelješki most za sada bez ijedne prometne nesreće: Hrvatske ceste upozorile na niz pravila i ograničenja

"Ovaj dio konstrukcije će se ponovno dići gore tako da će ona strana kad se potisne do kraja biti čak viša od ove strane dok se privremeni ležajevi ne demontiraju i ne postave zadnji ležajevi i dok obje strane ne budu iznivelirane", rekao je.

Pročitajte i ovo Na autocesti A1 prevrnulo se teretno vozilo Kaos na cesti Policija objavila razlog kilometarske kolone nakon prevrtanja kamiona na A1: "Mi smo stigli nakon nekoliko minuta, ali..."

Građani se slažu da treba vjerovati struci, a ne donositi prerane zaključke. "Valjda stručnjaci rade svoj posao", zaključio je jedan građanin, dok je drugome samo drago što se konačno nešto radi po tom pitanju.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene