Obavijesti Video Pretražite Navigacija
zbog epidemiološke situacije

Grad Zagreb objavio kako će se odvijati nastava u osnovnim i srednjim školama od idućeg tjedna

Učionica
Učionica Foto: DNEVNIK.hr
U Zagrebu će se od ponedjeljka, 8. studenoga, odgojno-obrazovni rad za sve učenike osnovnih i srednjih škola organizirati prema modelu A, odnosno uživo u školama, priopćio je u četvrtak Gradski ured za obrazovanje.

U slučaju pogoršanja epidemiološkog stanja u pojedinoj školi, Gradski ured za obrazovanje će bez odgode razmotriti, u suradnji s Nastavnim zavodom za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar", prijedlog školske ustanove za promjenu modela rada te joj dati suglasnost za privremeni prelazak na model C, odnosno nastavu na daljinu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Srednjoškolci online Svi zagrebački osnovnoškolci vraćaju se u škole? Pavičić Vukičević objasnila zašto su to predložili Nacionalnom stožeru Slika nije dostupna kakav će biti rasplet? Ministarstvo žestoko reagiralo na odluku Zagreba o nastavi u školama: ''To je potpuno neprihvatljivo, odluka Vlade je jasna''

Zagrebački Gradski ured za obrazovanje navodi da je takva odluka donesena sukladno Zaključku Stožera civilne zaštite Grada Zagreba od 4. studenog.

Ovoga tjedna, nakon završetka školskih praznika za Sve svete, nastava se odvija na daljinu.

Fuchs: Ne treba zatvarati škole

Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs rekao je u četvrtak da zatvaranje škola neće pridonijeti zaustavljanju širenja virusa, naglasivši da se to može postići jedino procijepljenošću.

Smatra da se u ovom trenutku ne trebaju donositi posebne dodatne mjere za obrazovni sustav.

"Možemo razmišljati o tome što ćemo dogovoriti sa Stožerom, hoćemo li eventualno pojačati varijantu nošenja maski u školama, ali u ovom trenutku ostajemo kako ostajemo i mislim da je to dobro", rekao je ministar.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene