Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Utaja poreza

Direktor tvrtke kod Siska malverzacijama s porezom priskrbio si više od 1,7 milijuna kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sisačko-moslovačka policija osumnjičila je 43-godišnjeg muškarca da se, kao direktor tvrtke sa sjedištem u Mošćenici kod Siska, gospodarskim malverzacijama nezakonito okoristio za 1,7 milijuna kuna.

Iz policije su u ponedjeljak priopćili da su po nalogu Općinskog državnog odvjetništva u Sisku dovršili kriminalističko istraživanje nad 43-godišnjakom zbog sumnje da je kao direktor na štetu tvrtke počinio kaznena djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju te utaje poreza ili carine.

Pročitajte i ovo Napad psa Prekršajni nalog U Slavoniji pas napao i ugrizao dijete: Vlasnik ga ostavio u dvorištu, ali napravio veliku pogrešku Ilustracija Paket iz inozemstva Čekala je paket sa zlatom i vrijednosnim papirima, uplatila novac, ali uskoro je shvatila da mora nazvati policiju

Istragom je utvrđeno da je od početka siječnja do kraja prosinca 2018., s ciljem stjecanja protupravne imovinske koristi, dao netočne podatke o obračunu PDV-a, odnosno koristio oslobođenje od plaćanja pretporeza suprotno zakonu.

Na taj je način, tvrde u policiji, pribavio protupravnu imovinsku korist od 1.707.800 kuna.

Zbog navedenih kaznenih djela Općinskom državnom odvjetništvu u Sisku podneseno je posebno izvješće, kao dopuna kaznene prijave Ministarstva financija.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene