Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Kristijan Bezuh gluh je i slijep od malih nogu. No, hendikep ga nije obeshrabrio. Naprotiv, Kristijan je postao slikar koji svoj doživljaj svijeta prenosi na platno. Sinoć je otvorena njegova izložba radova 'Vidjeti gluhosljepoću'.


Ovakvu izložbu galerija Grupa 69 zasigurno nije imala. Slike prepune boja djelo su gluhoslijepog umjetnika. 'Doma sam dosta razmišljao o tome što da nacrtam, oči, uši, ruke... I onda sam se sjetio, uho bi moglo biti kao jedna zatvorena vrata time da asociram da ne čujem, isto tako nekako da se oči zatvaraju tako da pokažem kako i ne vidim', rekao je umjetnik Kristijan Bezuh.

Vezani članci Izložba u čast 100. godišnjice rođenja Ede Murtića - 3 Izložba u čast 100. godišnjice rođenja Ede Murtića uskoro u Meštrovićevu paviljonu Andrej Plenković Plenković: ''Kada dođe red na moje cijepljenje spreman sam se cijepiti bilo kojim cjepivom koje bude dostupno''

>> Uz pomoć bioničkih naočala prvi put vidio unuka

On ima 31 godinu, a ovo mu je već osma izložba. Svojim radovima želi pokazati položaj gluhoslijepe osobe u svijetu buke i boja koji umjetnost gledaju dodirom. 'Svaki dan smo radili na ovoj izložbi. Malo po malo', kaže Kristijan.

Svoje oduševljenje Kristijanovim radovima nije krila ni pjevačica Josipa Lisac. 'Jako sam nekako uzbuđena, evo gledam slike mladog Kristijana. Fascinirana sam i zapravo i dirnuta, da evo da budem iskrena', rekla je.

Kristijan boluje od Usherovog sindroma, istodobno su mu oštećeni i sluh i vid. Osjet dodira jedina mu je veza sa svijetom. No to mu nije bila prepreka da ostvari snove i stvara djela koja oduševljavaju mnoge.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju