Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izložba Kristijana Bezuha

Gluhoslijepi umjetnik svoj doživljaj svijeta prenio na slikarsko platno

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kristijan Bezuh gluh je i slijep od malih nogu. No, hendikep ga nije obeshrabrio. Naprotiv, Kristijan je postao slikar koji svoj doživljaj svijeta prenosi na platno. Sinoć je otvorena njegova izložba radova 'Vidjeti gluhosljepoću'.

Ovakvu izložbu galerija Grupa 69 zasigurno nije imala. Slike prepune boja djelo su gluhoslijepog umjetnika. 'Doma sam dosta razmišljao o tome što da nacrtam, oči, uši, ruke... I onda sam se sjetio, uho bi moglo biti kao jedna zatvorena vrata time da asociram da ne čujem, isto tako nekako da se oči zatvaraju tako da pokažem kako i ne vidim', rekao je umjetnik Kristijan Bezuh.

Pročitajte i ovo Smotra Boškarina, ilustracija - 1 Dugogodišnja tradicija Smotra boškarina u Kanfanaru: " To je simbol Istre, nekada je bio jedino prijevozno sredstvo i zamjenjivao je traktor" Izložba Prijavljeno policiji Nezapamćena krađa u Hrvatskoj, preko noći nestala cijela izložba: "Na plakatima nije bilo ničega prostačkoga"

>> Uz pomoć bioničkih naočala prvi put vidio unuka

On ima 31 godinu, a ovo mu je već osma izložba. Svojim radovima želi pokazati položaj gluhoslijepe osobe u svijetu buke i boja koji umjetnost gledaju dodirom. 'Svaki dan smo radili na ovoj izložbi. Malo po malo', kaže Kristijan.

Svoje oduševljenje Kristijanovim radovima nije krila ni pjevačica Josipa Lisac. 'Jako sam nekako uzbuđena, evo gledam slike mladog Kristijana. Fascinirana sam i zapravo i dirnuta, da evo da budem iskrena', rekla je.

Kristijan boluje od Usherovog sindroma, istodobno su mu oštećeni i sluh i vid. Osjet dodira jedina mu je veza sa svijetom. No to mu nije bila prepreka da ostvari snove i stvara djela koja oduševljavaju mnoge.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene