Hrvatski poduzetnici nezadovoljni, kako kažu, diskriminatornim mjerama i ophođenjem Vlade prema svojim građanima, u srijedu su na glavnom zagrebačkom trgu okupili tisuće ljudi. Novi prosvjed najavljuju za kraj mjeseca.

Galerija Prosvjed poduzetnika u Zagrebu Prosvjed poduzetnika u Zagrebu - 1 Prosvjed poduzetnika u Zagrebu - 1 +0 Dražen Oreščanin

"Tražit ćemo odobrenje od Grada da možemo koristiti binu i razglas, za što treba 21 dan. Puno ljudi je pokazalo interes za dolaskom", rekao je za DNEVNIK.hr Dražen Oreščanin, izvršni direktor udruge Glas poduzetnika koja je organizator akcije.

Kaže da će se prosvjed održati ako Vlada ne promijeni retoriku i počne surađivati s građanima.

"Prosvjed ćemo pripremiti i najaviti dosta ranije. Bit će u subotu da svi mogu doći. Znači, planira se da to bude 27. veljače", kazao je Oreščanin. Neki su mediji objavili da je prosvjed planiran za 26. veljače, no Oreščanin nam je pojasnio kako će biti 27., jer je neradni dan, subota.

Prosvjed poduzetnika u Zagrebu Tisuće poduzetnika napunile zagrebački glavni trg: ''Ne želim živjeti u državi u kojoj se bojim reći da želim raditi''

Zahtjevi poduzetnika ostaju isti. Što se tiče mjera to je da one ne budu diskriminatorne, da odštete i poticaji isplate na vrijeme.

Što se tiče principa zahtijevaju od Vlade da se prema građanima počne ponašati s dužnim poštovanjem jer su građani poslodavac, a Vlada je zaposlenik.

Tomislav Ćorić Ćorić otkrio koliko košta njegova (tć) maskica i što misli o pozivu prosvjednika da proba živjeti s 4 tisuće kuna mjesečno

Osim toga traže i ukidanje obaveznih članarina za komore i turističke zajednice te ostavku ministra Tomislava Ćorića koji je "najgori ministar u povijesti Hrvatske", rekao nam je Oreščanin.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju