Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Oluja i obilna kiša

FOTO: Nevrijeme i tuča veličine oraha poharali sjeveroistok zemlje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Protugradna raketa je probila krov kuće u Virovitici, no pritom nitko nije ozlijeđen.

Raketa je probila krov kuće u Ulici A. Augustinčića, uništila četiri crijepa, te se rasprsnula i djelomično oštetila tavanski zid u gornjem dijelu kuće u kojoj nitko nije ozlijeđen. Raketa je ispaljena nešto prije 20 sati, no još uvijek se ne zna s kojeg mjesta. Materijalna šteta na pogođenoj kući procijenjena je na oko 100 kuna.

Pročitajte i ovo Tuča u Sloveniji hladna fronta VIDEO Dijelove Slovenije poharala tuča, objavljena snimka kako se hladna fronta kreće prema Hrvatskoj Tuča, ilustracija Na drugom kraju sunce VIDEO Nevrijeme zahvatilo Zagreb i okolicu, u dijelovima grada padala tuča

Tuča i nevrijeme u tri županije

Olujno nevrijeme, tuča i kiša zahvatili su sisašku, virovitičko-podravsku te osječko-baranjsku županiju. Olujni vjetar praćen tučom veličine oraha večeras je najteže pogodio selo Bačevac nedaleko Virovitice, u kojemu je vjetar nosio krovove i čupao stabla, a tuča je uništila sve do čega je došla. Katastrofa je to, kakvu ne pamte ni najstariji mještani.

Uslijed velikih pljuskova, koji su trajali oko sat vremena u Hrvatskoj Kostajnici je došlo do poplave više ulica i desetak podruma, urušavanja zidova i rušenja drveća. Velika količina vode se zadržavala na kolniku, dok je dio odlazio u podrume i dvorišta. Tako se urušio jedan zid, koji je sa sobom odnio pola dvorišta obiteljske kuće uz rijeku Unu. Količina vode koja se slijevala niz jednu od novo asfaltiranih i novo uređenih ulica ju je potpuno uništila. Na više mjesta su šahtovi zaštopani, a kostajnički vatrogasci su imali pune ruke posla, javlja naš čitatelj.

Led promjera pet centimetara

Jako olujno nevrijeme praćeno vjetrom, kišom i tučom poslijepodne je zahvatilo područje općine Viljevo u Osječko-baranjskoj županiji, priopćeno je iz Državne uprave za zaštitu i spašavanje (DUZS). DUZS je izvijestio kako je jako olujno nevrijeme oko 17,40 sati zahvatilo općinu Viljevo - naselja Viljevo, Viljevski Cret i dio naselja Kapelna, a led promjera do 5 centimetara padao je od 17,42 sati do 17,52 sati. U poduzeću 'Kapelna', koje se bavi poljoprivrednom proizvodnjom, zabilježeno je 50 mm oborina u tom vremenu. U naselju Viljevo, Viljevski Cret i Kapelna oštećeno je desetak kuća - vidljiva oštećenja su na krovovima, oštećeni su mnogobrojni gospodarski objekti, na Sportskoj dvorani u sklopu Osnovne škole 'A. Starčevića' u Viljevu su razbijena sva stakla dok je na prometnicama bilo srušenih stabala.

Štete se saniraju u suradnji s mještanima, DVD-om Viljevo te u koordinaciji s načelnikom općine Viljevo. Stradala područja i mještane obišao je župan Osječko-baranjske županije Vladimir Šišljagić s načelnikom općine Viljevo Ivanom Fekete, donačelnikom Tomislavom Marićem i pročelnikom Područnog ureda za zaštitu i spašavanje Osijek Zvonkom Grgecom. Načelnik općine Viljevo podsjetio je kako je to već četvrti put da je Viljevo pogodila tuča u posljednja dva mjeseca. Dodao je da su sada zabilježena najveća i moguće trajna oštećenja na pojedinim vrtlarskim, vinogradarskim i povrtlarskim kulturama, kao i na svim ostalim poljoprivrednim kulturama. 'Što se žetve tiče, ona je za Viljevo ove godine završena', kazao je Fekete. Na terenu su uz lokalno stanovništvo bile i tri ekipe HEP-a koje su sanirale električne vodove te DVD Viljevo, izvijestila je Državna uprave za zaštitu i spašavanje. (Hina/B.V.)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene