Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nova školska shema

Europska komisija Hrvatskoj dala 2,5 milijuna eura za voće, povrće i mlijeko za školsku djecu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nova Školska shema Europske unije, besplatni obroci voća, povrća i mlijeka učenicima osnovnih i srednjih škola, od rujna kreće i u hrvatskim školama. Europska komisija dodijelila je Hrvatskoj 1, 7 milijuna eura za voće i povrće te 800.000 eura za mlijeko i mliječne proizvode.

Od ove školske godine 2017./2018. Hrvatska započinje s provedbom Školske sheme – besplatnih obroka voća, povrća i mlijeka za školsku djecu.

Pročitajte i ovo Tržnica Dolac - 1 Udar na budžet Cijene voća i povrća eksplodirale: Nekima je cijena u mjesec dana porasla i više od 50 posto Slika nije dostupna Odlična mjera Hrvatska djeca dobit će besplatne zdrave obroke u školama

S ciljem promicanja zdravih prehrambenih navika među djecom, shema će uključivati ​​distribuciju voća, povrća i mliječnih proizvoda te obrazovne programe za podučavanje učenika o važnosti dobre i zdrave prehrane te kako se hrana proizvodi.

Ova jedinstvena shema spaja i optimizira postojeće projekte u koje je tijekom prošle godine bilo uključeno više od 20 milijuna djece. Iako je sudjelovanje opcionalno svih 28 zemalja članica EU je pokazalo interes za sudjelovanje u školskoj godini 2017./2018.

Hrvatskoj je za financiranje provedbe Školske sheme Europska komisija dodijelila 1.720.946 eura za voće i povrće te 800.354 eura za mlijeko i mliječne proizvode.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene