Obavijesti Video Pretražite Navigacija
na Pantovčaku

VIDEO Oh, rukovanje: Macron se zanio snimanjem, pa ga Milanović suptilno trknuo

Francuski predsjednik Emmanuel Macron u službenom je posjetu Hrvatskoj. On je prvi francuski predsjednik koji je posjetio našu zemlju od osamostaljenja.

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović primio je francuskog predsjednika Emmanuela Macrona uz najviše državne počasti.

Pročitajte i ovo Gordan Jandroković O Turudiću i Milanoviću Jandroković o Turudiću i Milanoviću: "To je vrlo opasno. S takvim stvarima se ne igramo" Zoran Milanović "Lažu vas" Milanović o Turudiću: "To mu je najbolja stvar koju je napravio"

''Veliko mi je zadovoljstvo i ponosan sam što sam prvi predsjednik Francuske Republike koji je posjetio Hrvatsku od osamostaljenja. Radi se o nepravdi. Ovaj posjet je simbol našeg prijateljstva i pokazuje koliko su snažne veze dviju zemalja'', poručio je Macron nakon sastanka u četiri oka s hrvatskim kolegom.

Macron je nakon susreta s Milanovićem otišao do Trga Stjepana Radića, gdje je položio vijenac kod Spomenika domovini. Sam je izrazio želju da oda počast poginulima u Domovinskom ratu i prvi je najviši gost koji je to učinio kod novog zagrebačkog spomenika, a potom je otišao na Markov trg, gdje se sastao s premijerom Andrejom Plenkovićem.

Brojne novinarske ekipe prate posjet francuskog predsjednika Zagrebu i ne može promaknuti nijedan detalj. Tako je kamera ulovila kako se Macron potpuno koncentrirao na fotografe i snimatelje i zaboravio na rukovanje s domaćinom na Pantovčaku. Milanović ga je suptilno trknuo, pa je uslijedilo srdačno rukovanje koje je hrvatski šef države začinio i namigivanjem.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene