Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pogledajte snimku uhićenja Dragana Paravinje pod fantomkom

Dragan Paravinja priznao da je ubio Antoniju Bilić!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Paravinja, koji je uhićen na području Republike Srpske, rekao je kako je Antoniju Bilić zadavio pa je bacio u rijeku Krku.

Dragan Paravinja, osumnjičen za nestanak maloljetne Antonije Bilić, priznao je njezino ubojstvo, potvrdila je sinoć Marina Mandić iz Odjela za odnose s javnošću MUP-a RH. Direktor policije RS Gojko Vasić i zamjenik ravnatelja hrvatske policije Brkić na izvanrednoj konferenciji su potvrdili da je Paravinja priznao ubojstvo. Uzimaju s rezervom priznanje jer mu nije za vjerovati s obzirom na iskustva. Danas kreću  s potragom područja kojeg je Paravinja naznačio kao mjesto na kojem je bacio tijelo. Ništa nisu htjeli više komentirati zbog obitelji.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Žalio se i na povlačenje Paravinja povukao žalbu na presudu za ubojstvo Antonije Bilić Slika nije dostupna Maksimalna kazna Bahato primio presudu za slučaj koji je Hrvatsku dignuo na noge

Paravinja, koji je uhićen na području Republike Srpske, rekao je kako je Antoniju Bilić zadavio pa je bacio u rijeku Krku. Priznanje je izrekao tijekom ispitivanja koje je provela policije Republike Srpske. Iz dobro obaviještenih policijskih izvora saznajemo kako će pokrenuti potragu jer tijelo još nije pronađeno. Potragu će voditi ronioci specijalne interventne policije.

Tijek događaja iz minute u minutu pratite na Dnevnik.hr-u!

Županijsko državno odvjetništvo u Splitu podnijelo je Istražnom centru Županijskog suda u Splitu istražni zahtjev protiv  Dragana Paravinje osumnjičenog za kazneno djela silovanja u pokušaju, u lipnju 2010. na području Omiša.

Državno odvjetništvo u Splitu istražni je zahtjev podnijelo jučer 'odmah po zaprimanju kaznene prijave Policijske uprave splitsko-dalmatinske protiv hrvatskog državljanina (1969.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela silovanja u pokušaju', objavljeno je večeras na internetskim stanicama Državnog odvjetništva RH (DORH).

Na novinskoj konferenciji ispred MUP-a RS- direktor policije Republike Srpske Gojko Vasić danas u 18 sati je rekao će Paravinju prvo transferirati na osnovni sud u Sokocu jer ga tamo traže zbog optužbe za silovanje, a nakon toga u ekstradicijski pritvor u Sarajevu. Vasić je rekao da je Paravinja komunikativan te da razgovara sa istražiteljima, ali da mu ne smiju vjerovati. Provjeravaju sve informacije, ali će mu vjerovati tek kada nađu fizičke dokaze.

Ministar policije Republike Srpske Stanislav Čađo je brzo nakon uhićenja prijepodne održao konferenciju za novinare na kojoj je priopćio da uhićeni Dragan Paravinja nije ozlijeđen. Ispričao je da su postepeno sužavali teren potrage. Paravinja je pronađen 2,5 kilometara od kuće svog ujaka, u blizini kuće prema obroncima planine Motajice.

Čađo kaže da je Paravinja bio prilično bio iscrpljen te da je upavo to i bila njihova taktika - sužavanje prostora i iscrpljivanje. Ministar Čađo ga nije vidio, a kako neslužbeno doznajemo Paravinja je sličniji fotorobotu, nego se to čini na objavljenoj fotografiji. Paravinji je određeno 24 sata pritvora.

Supruga Paravinje Milijana i ujak koji su bili pritvoreni dva dana sada se nalaze u kućnom pritvoru. Vidjeli smo ujaka Paravinje koji je otišao samo do lokalnog dućana i vratio se brzo kući.

Vještačenje tragova koji su očevidom izuzeti u kamionu kojim je upravljao osumnjičeni Dragan Paravanja je završeno i postoji dokaz da je Antonia bila u spornom kamionu. Potvrdio nam je to glasnogovornik MUP-a Krunoslav Borovec.

U priopćenju na internetskim stranicama MUP-a stoji da je usporednom metodom te DNA analizom spornih uzoraka iz kamiona, odnosno vlasi kose, i nespornih uzoraka izuzetih od članova Antonijine obitelji, utvrđeno da se podudaraju, što potvrđuje da se nestala Antonia nalazila u kamionu. Analizom vlasi kose izuzete iz kabine kamiona utvrđen je djelomični DNK profil ženske osobe koji se podudara s DNK profilom dobivenim iz krvi majke nestale.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene