Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Dnevnik Nove TV 24 sata nakon odlaska Radimira Čačića, ali i odluke mađarskog suda da mora u zatvor, proveo je veliko istraživanje.


70 posto građana nakon mađarske presude misli kako je kazna za Radimira Čačića pravedna. Njih 24 posto misli pak kako je ona nepravedna, a 6 posto ih ne zna.

Vezani članci Gordan Jandroković (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Jandroković: "Neka Milanović kaže tko su mu bili poslovni partneri. Isplaćivao si je minimalac i zakidao državu" Predizborni skup Zorana Milanovića (Foto: Marko Lukunic/PIXSELL) - 2 Milanović i službeno počeo kampanju: "Nešto sam stariji i pomalo sijed, ali tu sam da se borim"

Zanimljivo, kada je dobio nepravomoćnu kaznu prije godinu dana koja nije predviđala odlazak u zatvor, tada je 55 posto građana to smatralo nepavednim. Donosi to Dnevnik Nove TV u EKSKLUZIVNOM istraživanju kojega provodi IPSOS PULS na 600 ispitanika

ODLAZAK ČAČIĆA – SVE OSTAJE PO STAROM

Odlazak Radimira Čačića, čini se, neće ništa za većinu građana značiti ako su u pitanju sposobnosti vlade da zemlju izvuče iz krize. 47 posto građana misli da odlazak neće imati nikakav utjecaj, no 29 posto građana misli kako će to oslabiti poziciju vlade, dok 17 posto građana misli kako će se povećati sposobnost vlade.

INVESTICIJE – SVE ĆE BITI KAO I DO SADA

Isto tako i odlaskom bivšeg potpredsjednika neće promijeniti ništa. Naime, svaki drugi građanin misli da će sve ostati isto i odlazak Čačića neće utjecati na pokretanje velikih investicija. Njih 26 posto misli da će se odlaskom Čačića oslabiti sposobnosti vlade, a 18 posto pak misli da će se vladine mogućnosti povećati. Ne zna njih 7 posto.

KOALICIJA STABILNA, ALI...

I bez Čačića u vladajućoj koaliciji sve ostaje kao i do sada ili ostavke neće utjecati - smatra 47 posto građana. Ali zato svaki treći Hrvat misli da će stabilnost koalcije biti ugrožena. Dok čvrstu koaliciju očekuje 13 posto građana. Ne zna njih 6 posto.

ČAČIĆ NAKON 11 MJESECI – OSREDNJE

Nakon 11 mjeseci bivšeg prvog potpredsjednika 31 posto građana misli kako je njegov utjecaj bio u postignućima Vlade osrednji. Da nije dao nikakav pozitivan doprinos misli pak 29 posto građana. 21 posto građana misli da je bio mali, 11 posto građana misli da je doprinos bio velik, a 3 posto presudan. Ne zna njih 5 posto.

Radimir Čačić i u donošenju loših odluka misli 36 posto građana imao je osrednji utjecaj, za njih 17 posto doprinos Radimira Čačića je mali, no isti postotak smatra da je velik. No zato 14 posto građana misli da nije imao nikakav utjecaj na donošenje odluka. Samo 7 posto misli da je imao presudnu ulogu.

VLADA NAKON ČAČIĆA – KAO I DO SADA

60 posto građana misli kako će vlada i bez bivšeg potpredsjednika biti podjednako uspješna. Da će biti uspješnija misli 19 posto građana, a lošija smatra 14 posto građana. Njih 6 posto ne zna.

MILANOVIĆEVO „ČUVANJE LEĐA“ ČAČIĆU NEPRIHVATLJIVO

56 posto građana neprihvatljivim ocjenjuje ponašanje premijera Milanovića kada je nakon nepravomoćne presude u lipnju zadržao Čačića. Samo za njih 37 posto je ponašanje Zorana Milanovića prihvatljivo. Ne zna njih 7 posto.
 

 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook