Stradunom bi uskoro mogli prošetati i Orlando Bloom i Cara Delevingne. Oni su glavne zvijezde fantastične serije Carnival Row čija će se druga sezona u studenome snimati unutar zidina. Prilika je to i za domaće fimaše, producente, statiste...

Galerija


Ovo je prvi put da će snimati jedna velika produkcija od kada je grad Dubrovnik donio cjenik za javne površine. Izdvojit će i do 50 tisuća kuna na dan za površine veće od 1000 metara četvornih kao što je ova ispred Kneževa dvora.

Vezani članci Dubrovačka bolnica, ilustracija Iz OB Dubrovnik nakon skandala priznali: "Djelatnici su učinili propuste, izražavamo žaljenje zbog ovog događaja" Salma Hayek i Owen Wilson Pogledajte predivne prizore iz Splita i Dubrovnika u najavi holivudskog blockbustera

Na pitanje novinarke koliko će ta serija doprinjeti gradu Dubrovniku, Jelka Tepešić, zamjenica gradonačelnika grada, odgovorila je: "Procjena je negdje između 350 i 400 tisuća kuna izravno u proračun Grada Dubrovnika i uz to, naravno, sve one usluge koje će filmska produkcija platiti:"

I ova serija snimat će se uz poticaje HAVC-a, 2019. godina po zaradi je rekordna za Hrvatsku. Dobre najave su i za iduću godinu. Tanja Ladović Blažević iz Odjela za poticaje, HAVC, rekla je: "Ove godine smo imali 9 projekata. Ukupna potrošnja stranih produkcija premašila je 320 milijuna kuna. Već imamo jako lijepe najave i do kraja godine i za iduću godinu."

Nakon Igre prijestollja, Ratova zvjezda i Robina Hooda, Dubrovnik će opet glumiti imaginarnu lokaciju, no trend se u Hrvatskoj polako mijenja. Sve zanimljiviji smo kao autentična lokacija.

"Prikazani smo kao Hrvatska u HBO-ovoj seriji succession i dio Hitmans wife bodyguard koji Zagreb prikazuje kao Zagreb. Najponosniji smo uvijek na projekte Hrvatske koprodukcije i tu bi stavrno istaknula projekt Murina koji upravo završava snimanje redateljice Antonete Alamat Kusijanović koji predstavlja Hrvatsku u najboljem smislu - i produkcijskom i kreativnom", nadodala je Ladović Blažević.

Od 2012. godine kada se krenulo s poticajima za snimanja u Hrvatskoj strane filmske produkcije u našoj zemlji su ostavile više od milijardu kuna.

Samozatajna supruga izbornika Dalića pokazala kako zablistati i u ležernom izdanju