Obavijesti Video Pretražite Navigacija
BIRALIŠTA OTVORENA U 7 SATI

Kako glasati: Što ako u zadnji tren saznate da morate u samoizolaciju ili vam je istekla osobna iskaznica?

Aktualno Galerija Vesna Fabijančić Križanić - 1 Vesna Fabijančić Križanić - 1 Foto: DNEVNIK.hr Vesna Fabijančić Križanić - 2 Vesna Fabijančić Križanić - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Vesna Fabijančić Križanić - 3 Galerija 1/3 >>
Iz Državnog izbornog povjerenstva komentirali su je li i u subotu bilo kršenja izborne šutnje. Osim toga stižu i upute za građane kojima bi se moglo dogoditi da u posljednjem trenutku budu spriječeni izaći na birališta.

Izborna šutnja traje sve do nedjelje u 19 sati, a uvijek ima nekoga tko je prekrši. Potpredsjednica DIP-a, Vesna Fabijančić Križanić potvrdila je za Dnevnik Nove TV da je i u subotu bilo kršenja šutnje.

''Bio je to uobičajeni predizborni dan za Državno izborno povjerenstvo. Bilo je prijava SMS-ova, ali ne u tolikoj mjeri. Najviše prijava je bilo vezano za ankete. Uglavnom, sve što smo dobili, prigovore i prijave, proslijedili smo nadležnim izbornim povjerenstvima'', rekla je.

Veliki problem su i društvene mreže. ''To je gotovo nemoguće kontrolirati, ali svaku prijavu smo proslijedili'', govori.

Naplate kazne za kršenje predizborne šutnje nisu provjeravali, kaže, te se prijave proslijeđuju nadležnom Državnom odvjetništvu. ''Kazne izdaje Prekršajni sud. U kolikoj mjeri se to dogodilo, nismo povjeravali'', objasnila je.

Ljudi koji u subotu navečer saznaju da im je određena mjera samoizolacije, trebaju se prijaviti izbornom povjerenstvu ili biračkom odboru. ''Ako je moguće neka to bude u nedjelju do 12 sati kako bi birački odbor mogao organizirati rad biračkog odbora, da protekne u redu'', objasnila je.

Također, oni kojima je istekla osobna iskaznica mogu pristupiti glasovanju.

Detalje pogledajte u videu. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene