Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Drugi krug isplate

Crveni križ isplatio 50 milijuna kuna poplavljenima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski Crveni križ (HCK) priopćio je u četvrtak da je do sada ukupno isplatio 49,9 milijuna kuna novčane pomoći građanima pogođenima poplavama u svibnju.

U tijeku je drugi krug isplate novčane pomoći, a dosad je isplaćeno 15,5 milijuna kuna za 3890 osoba. Pomoć se isplaćuje osobama na području Vukovarsko-srijemske županije koje imaju prijavljeno prebivalište i boravile su u stambenim objektima za koje je donesena odluka o obnovi Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja.

Pročitajte i ovo Ukrajina se nosi s posljedicama pucanja brane na poplavljeno područje Nizozemska šalje pomoć Ukrajini: "Strašno je to što se dogodilo" Slika nije dostupna Velike poplave Hrvatska će zajedno sa Srbijom i BiH aplicirati za pomoć EU

HEP poplavljenim područjima županjske Posavine donirao oko šest milijuna kuna

U prvom krugu isplaćeno je 34.096.000 kuna za 8.524 osobe, koje su primile po 4.000 kuna, te 266.000 kuna za 133 osobe, koje primile po 2.000 kuna jer su u manjem opsegu bile pogođene poplavama.

Nakon završetka drugog kruga isplata, Glavni odbor HCK-a donijet će odluku o raspodjeli preostalog novca sakupljenog u Apelu za osobe pogođene poplavama, koji se nalazi na računima HCK-a. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene