Obavijesti Video Pretražite Navigacija
kvar je otklonjen

Dramatično poslijepodne na Sljemenu: Pokvarila se žičara, 40-ak ljudi zapelo u gondolama. Iz ZET-a objavili što je izazvalo kvar

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U poslijepodnevnim satima došlo je do tehničkog kvara na sljemenskoj žičari zbog čega je dio putnika u gondolama zapeo nekoliko minuta.

Dramatično poslijepodne na zagrebačkoj žičari. Nešto prije 17 sati žičara je automatski zaustavljena zbog tehničkih poteškoća i to u trenutku kada se u gondolama nalazilo oko 40 putnika.

"Sukladno predviđenoj proceduri i postavljenim sigurnosnim protokolima, oko 40 putnika koji su se nalazili u gondolama, promptno su putem interfona u kabinama bili obaviješteni od strane kontrolne sobe kako je zbog tehničke smetnje u tijeku prebacivanje rada na pomoćni pogon i spuštanje prema postajama", pojasnio je za DNEVNIK.hr glasnogovornik ZET-a Domagoj Zeba. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna novo radno vrijeme Žičara Sljeme ponovno otvara svoja vrata: ZET najavio dobre vijesti za sve bicikliste

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna pauk odvozi vozila Svi u prirodu: Ogromne gužve na zagrebačkoj žičari, redari imaju pune ruke posla s kaznama

"Nakon što je rad žičare prebačen na pomoćni pogon, putnici su gondolama vraćeni do donje, odnosno gornje postaje te im zahvaljujemo na strpljenju i upućujemo isprike zbog eventualnih neugodnosti", poručili su iz ZET-a.

Istaknuli su kako je žičara, poput svakog drugog sustava, podložna tehničkim poteškoćama te da je za svaku situaciju predviđena sigurnosna procedura, i propisani protokoli o postupanju.

"Servisne ekipe promptno su pristupile utvrđivanju kvara te su detektirale kako je uslijed iznimno visokih temperatura došlo do smetnji u radu jednog od senzora, zbog čega je sigurnosni sustav automatski zaustavio rad žičare. Kvar je otklonjen te očekujemo kako će žičara sutra ponovno previziti putnike prema uobičajenom rasporedu rada", poručili su iz ZET-a.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene