Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uplašene i pothlađene

VIDEO Drama kod Makarske: Spašavali djevojke iz podivljalog mora

Prava drama odvijala se danas kod svjetionika Sveti Petar kod Makarske.

Na oko 1000 metera od obale kod svjetionika Sveti Petar, danas u poslijepodnevnim satima na dasci za surfanje ostale su zarobljene dvije djevojke. Zbog jake bure nisu mogle na kopno.

Pročitajte i ovo Potraga za nestalima i spašavanje odsječenih nakon potresa na Tajvanu - 1 Utrka s vremenom FOTO Potraga za nestalima u potresu na Tajvanu: Stotine su odsječene, više od tisuću ozlijeđenih Bazen, ilustracija Tragedija Otac i djed skočili u bazen kako bi spasili dvogodišnju djevojčicu - obojica su preminula: "Plač majke bio je šokantan"

"Zovem prijatelja Marija Prnjaka, i nas tri, Marijo, Goran Vranjes, i ja u 17:08 isplovljavamo privatnim brodom. U 17:17 dvije su maloljetne osobe već bile na brodu i spašene iz podivljalog mora. Dok smo se vraćali u luku organizirao sam Hitnu pomoć koja je cure skupila jer su već bile pothlađene i imale su hipotermiju", ispričao nam je Marin Puharić. 

Hitna je djevojke u Makarskoj preuzela u 17:25. Čitatelj pretpostavlja kako su iz Češke. 

"Mi smo se organizirali privatno. Nakon nekih 7-8 minuta locirali smo cure. Već su bile udaljene nekih 1500 metara od obale i bura ih je nosila prema Hvaru. Cure su bile na SUP dasci i to im je spasilo glavu jer su ostale na površini i uspjeli smo ih locirati", dodao je Marin.

Policija nema zaprimljenu dojavu o ovom slučaju.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene