Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ŠTO JE BILO RODITELJIMA?

VIDEO Pogledajte trenutak izvlačenja bebe iz zaključanog automobila: "Nije to telefon pa da ga zaboraviš"

Intervencija vatrogasaca
Intervencija vatrogasaca Foto: Vatrogasci Umag/Screenshot
"Nemamo riječi na tu intervenciju. Nije to telefon da ga zaboraviš u autu", rekao nam je zapovjednik umaških vatrogasaca Bojan Štokovac nakon mučne intervencije u Istri. Jučer su iz auta spasili bebu koju su roditelji ostavili samu više od pola sata. Roditelji su se pojavili nakon intervencije gurajući u kolicima psa. Vatrogasci su danas objavili snimku spašavanja bebe.

U srijedu nešto prije 13 sati vatrogasci u Umagu zaprimili su policijsku dojavu da je u jednom parkiranom vozilu zaključano i ostavljeno samo dijete.

"Na poziv policije u 12:54 poslana su dva vatrogasca sa jednim vozilom. Vidjevši u kakvom je stanju dijete, bez oklijevanja razbili smo staklo na autu, izvukli dijete i zbrinuli ga sve do dolaska hitne.

Srećom dijete je u redu, ali preventivno je prebačeno u Izolu, na detaljnu kontrolu. Sigurno se pitate gdje su u toj priči roditelji djeteta i mi smo se pitali. Nakon što smo dijete izvadili iz auta, roditelji su se pojavili, gurajući dječja kolica, u kojima je bio, ni manje ni više, njihov kućni ljubimac pas", napisali su vatrogasci na profilu na Facebooku. 

Zapovjednik umaških vatrogasaca Bojan Štokovac rekao nam je da su građani zvali i njih i hitnu pomoć čim su uočili da je beba ostavljena sama u autu. Dijete je ostavljeno u zaključanom autu sa zatvorenim prozorima 45 minuta, priopćila je PU istarska.

"Nije to telefon da ga zaboraviš u autu"

"Nemamo riječi na tu intervenciju. Nije to telefon da ga zaboraviš u autu. Moji dečki nisu previše razgovarali s roditeljima jer je došla policija, ali u autu je bilo 50 stupnjeva, dijete je u autu bilo sigurno pola sata, 45 minuta... Možete misliti u kojem je bilo stanju", rekao nam je vatrogasni zapovjednik. 

Sedmomjesečna beba odmah je prebačena u bolnicu u Izolu i nasreću nema nikakvih ozljeda. 

Radi se o njemačkim državljanima (47, 48 i 22) i svi su članovi obitelji, a slijedi im podnošenje kaznene prijave za kazneno djelo povrede djetetova prava, za što je predviđena zatvorska kazna od jedne do 15 godina zatvora. 

Neslužbeno doznajemo kako su policiji rekli da su dijete - zaboravili. 

Navodno se radi o majci, baki i djedu djeteta. 

Umaška policija u današnjem priopćenju upozorila je građane da ne ostavljaju djecu samu u vozilima jer posljedice mogu biti smrt djeteta ili teško narušeno zdravlje. 

Umaški vatrogasci danas su objavili snimku izvlačenja djeteta iz automobila. Na snimci se čuje plač djeteta. 

 

 

 

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene