Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Doznaje Dnevnik Nove TV

Tko je to važniji od prvog čovjeka UN-a? Milanović se nije sastao s Guterresom zbog neplaniranog važnog sastanka

Hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića sutra očekuje govor na Općoj skupštini UN-a. Posjet je započeo susretom s hrvatskom zajednicom u New Yorku. Trebao je razgovarati i s glavnim tajnikom UN-a, ali iz nekog razloga - taj sastanak se nije dogodio.

Posjet hrvatskog predsjednika New Yorku, počeo je prema planu - susretom s hrvatskom zajednicom. ''Lijepo je bilo ovdje vidjeti hrvatsku zajednicu. I to se mijenja, ovo je nekad bila talijanska crkva. Talijani su otišli, Hrvati su tu. I tako... Bilo je lijepo'', kazao je predsjednik Zoran Milanović.

Nakon susreta s Hrvatima, bio je najavljen njegov susret s glavnim tajnikom Ujedinjenih naroda. O tome - ni riječi. Neslužbeno doznajemo da se susret Antonia Guterresa i Zorana Milanovića nije ni održao. Hrvatski predsjednik navodno ga je otkazao zbog ''neplanirano važnog sastanka''.

Tko je to važniji od prvog čovjeka UN-a, osobito kada ste u Sjedinjenim Državama zbog Opće skupštine UN-a, pa čak i ako je sastanak protokolaran, zasad nije poznato. Na službeni upit iz Ureda predsjednika nisu odgovorili. Odgovor čekamo i iz Ureda glavnog tajnika UN-a.

Pročitajte i ovo Kolinda Grabar Kitarović i Zoran Milanović - 2 Zasjedanje UN-a Milanović iz New Yorka: "Ozbiljnije se stvari događaju kod kuće, u regiji." Nastavljaju se reakcije na njegov poziv Kolindi Grabar-Kitarović

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Putovanje u New York Milanović će održati govor na Općoj skupštinu UN-a, a sastaje se i s Erdoganom

Milanović o svojoj prethodnici u Americi ne želi, ali otkriva nešto drugo. ''Pa ja sam bio u dilemi dal' da dođem ili da to obavi ministar vanjskih poslova, što je visoka razina isto. Mnoge države ne dolaze'', kazao je Milanović.

Večeras ga očekuje predavanje na Kolumbiji, sutra govor na Općoj skupštini, a potom i susret s turskim kolegom Erdoganom. Ako se ponovno, zbog nečega, ne predomisli, izvijestila je reporterka Jasmina Bojić u Dnevniku Nove TV.

 

Više o Milanovićevom sastanku pogledajte u priloženom videu.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene