Obavijesti Video Pretražite Navigacija
MJERE ZA PUTOVANJA

Kako će izgledati prelazak granice nakon ublažavanja mjera: Doznajte tko i dalje mora ispunjavati epidemiološke uvjete

Aktualno Galerija Tomislav Kufner - 2 Tomislav Kufner - 2 Foto: DNEVNIK.hr Tomislav Kufner - 1 Tomislav Kufner - 1 Foto: DNEVNIK.hr +0 Domagoj Mikić Galerija 1/3 >>
Što čeka sve one koji će u idućim danima ulaziti u Hrvatsku, doznao je reporter Dnevnika Nove TV Domagoj Mikić, koji je razgovarao s gostom iz Ravnateljstva policije - Tomislavom Kufnerom, voditeljem Službe granične policije za susjedne zemlje Ravnateljstva policije.

Reporter Nove TV Domagoj Mikić u četvrtak je za Dnevnik razgovarao s Tomislavom Kufnerom, voditeljem Službe granične policije za susjedne zemlje Ravnateljstva policije.

Kufner je naglasio kako su dvije bitne promjene nastupile ovom novom odlukom Stožera - prva se odnosi na građane Europske unije koji dolaze iz EU-a u Republiku Hrvatsku i oni ne moraju ispunjavati ove epidemiološke uvjete, ne moraju imati COVID potvrdu. "Pojednostavljeno rečeno - uvjeti ulaska isti su kao prije pandemije koronavirusa“, pojasnio je gost Dnevnika.

Druga značajna promjena odnosi se na građane koji dolaze iz trećih zemalja, primjerice iz susjedne Bosne i Hercegovine, Srbije ili Crne Gore. Građani tih zemalja više ne moraju dokazivati razloge zbog kojih dolaze u Hrvatsku, ali moraju ispuniti epidemiološki dio – moraju biti ili cijepljeni, ili preboljeti COVID-19 ili biti testirani.

Brojni Hrvati koji žive u BiH imaju i hrvatsko državljanstvo. Na pitanje koje pravilo za njih vrijedi, Kufner je kazao kako je pravilo jednako za sve koji dolaze iz trećih zemalja – oni će morati ispuniti taj epidemiološki dio.

Pročitajte i ovo Sara Kužić KREĆU KONCERTI I PARTIJI Ugostitelji oduševljeni popuštanjem mjera: "Mnogo kolega je moralo zatvoriti poslovanje, sada nas čeka nova sezona..."

Pročitajte i ovo Alemka Markotić, ravnateljica Klinike za infektivne bolesti \ PRESICA STOŽERA Došao je i taj dan! Stožer ukida gotovo sve mjere. Pogledajte što se sve mijenja od sutra u ponoć

Građani EU-a koji su u tranzitu kroz Hrvatsku, a dolaze iz trećih zemalja – u 12 sati moraju napustiti RH.

Hrvatski građani koji moraju ići na put primjerice u Srbiju, na povratku u Hrvatsku moraju pokazati COVID potvrdu ili negativan PCR, a građani koji iz Njemačke ili Austrije dolaze u Hrvatsku, to više ne moraju. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene