Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tko može, neka ne ide

Odlučeno kako će izgledati Kolona sjećanja u Vukovaru, slijedom uputa epidemiologa: "Na razmak će paziti COVID redari"

Ministarstvo branitelja poziva građane da na Dan sjećanja na žrtvu Vukovara ostanu u svojim kućama. Odlučeno je kako će se u skladu s epidemiološkim mjerama organizirati Kolona sjećanja za one koji ipak odluče doći u Vukovar.

U Ministarstvu branitelja završila je sjednica Vijeća za domovinski pijetet, mir i razvoj, na kojoj se odlučilo o epidemiološkom okviru pod kojim će se održati ovogodišnja Kolona sjećanja.

Pročitajte i ovo Kolona sjećanja Primjerena kazna? Pet dana zatvora dvojici zbog skandiranja ZDS u Vukovaru Ivan Lukić Zolja, vukovarski branitelj "SVAKA GODINA SVE TEŽA" Legendarni branitelj nakon još jedne tužne obljetnice: "Želim mladima poručiti - Vukovar je vaš grad, Hrvatska je vaša domovina! Ne dajte je nikome ni za što"

Iz Ministarstva pozivaju da, bez obzira na veliki interes oko velike obljetnice, građani ostanu u svojim kućama. Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava apelirao je na građane da svojim ponašanjem doprinesu da epidemija ne dominira obljetnicom.

Detaljne mjere

Više detalja o mjerama na Dan sjećanja na žrtvu Vukovara otkrila je reporterka Marina Bešić Đukarić.

''U 8 sati 18. studenog grad Vukovar bit će zatvoren za promet. Svi oni koji dolaze organizirano bit će iskrcani na ulazu u grad i potom će se pješice moći uputiti do bolnice. Svi sudionici Kolone bit će dužni cijelo vrijeme imati zaštitne maske na licima i na to će ih podsjećati 220 redara koje će osigurati Grad Vukovar. Tu će biti i određen broj koji će osigurati Civilna služba. Duž cijele rute od bolnice do memorijalnog groblja bit će osigurani i štandovi na kojima će se maske dijeliti besplatno, a svi će moći i dezinficirati ruke. Među redarima, prije svega zadužena da sve prođe dostojanstveno i mirno, bit će ujedno i COVID redara pa će podsjećati ljude da paze na mjere'', izvijestila je.

Pročitajte i ovo Ivan Ćurić, Mira Komunicki, Ilija Martić i Mato Vuidaković poruka državnom vrhu U gradu s tisućama žrtava oni se svađaju, a drugi oplakuju svoje najmilije: "Vrijeđa to... Za što su ljudi ginuli?"

Ograničenja će postojati i za ugostiteljske objekte koji će moći raditi do 21 sat. ''Važna informacija za sve koji će pješačiti do groblja je da se neće moći vratiti organiziranim autobusima i također će morati pješačiti'', javila je Bešić Đukarić.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene