Obavijesti Video Pretražite Navigacija
OD 1. SIJEČNJA

Dnevnik Nove TV doznaje: Zbog zaokruživanja cijena u akciji je Državni inspektorat

Od prvog siječnja na terenu su tržišna i turistička inspekcija Državnog inspektorata. U nadzorima se provjerava pridržavaju li se poslovni subjekti Zakona o uvođenju eura kao službene valute u RH.

Zbog zaokruživanja cijena u akciji je Državni inspektorat, doznaje Dnevnik Nove TV.

Kontinuirano su na terenu tržišna i turistička inspekcija Državnog inspektorata. U nadzorima se provjerava pridržavaju li se poslovni subjekti Zakona o uvođenju eura kao službene valute u RH, odnosno dvojnog isticanja cijena (euro/kuna) uz primjenu fiksnog tečaja konverzije, te Zakona o zaštiti potrošača, odnosno je li opravdano ili neopravdano dizanje cijena.

Poslovni subjekt mora dokazati ako je došlo do porasta cijena proizvoda ili usluge, zašto se to dogodilo, odnosno je li riječ o neopravdanom povećanju cijena. Tvrde kako poslovni subjekti moraju dokazati povećanje stvarnim realnim troškovima.

Proces konverzije kune u euro ne smije dovesti do povećanja cijena! 

Pročitajte i ovo Ilustracija - 1 MLIJEKO, ŠEĆER, BRAŠNO... Državni inspektorat u akciji: Objavljeno koliko su našli proizvoda s cijenama višim od dopuštenih

Pročitajte i ovo Ilustracija kreativni prevaranti Građani, oprez! Filmskom novčanicom eura uspio obaviti šoping: Ovako možete najlakše prepoznati lažne eure

Jučer i danas zaprimljeno je oko 60 prijava potrošača po kojima se uz službene kontrole, postupa. Do kraja tjedna bit će preliminarni podaci.  

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene