Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Obnova kasni

Nastava i u bivšem zatvoru: Učenici u Banovini i u novo polugodište u zamjenskim školama

Aktualno Galerija Matea Ćorić, novinarka Nove TV Matea Ćorić, novinarka Nove TV Foto: DNEVNIK.hr Obnova škola u Banovini - 1 Obnova škola u Banovini - 1 Foto: DNEVNIK.hr Obnova škola u Banovini - 2 Obnova škola u Banovini - 2 Foto: DNEVNIK.hr Obnova škola u Banovini - 4 Obnova škola u Banovini - 4 Foto: DNEVNIK.hr +4 Obnova škola u Banovini - 3 Galerija 1/9 >>
U ponedjeljak se djeca ponovno vraćaju u školske klupe. Zvono će zazvoniti i u Banovini. 14 škola je obnovljeno, a u njih 12 još se neko vrijeme neće čuti dječji glasovi. Zanimljivo, neki učenici na nastavu bi mogli i u bivši zatvor.

Glina je grad hrvatske himne, tamo je Petar Preradović napisao neke od svojih najljepših pjesma, a književnik Ante Kovačić imao odvjetnički ured.

Tea o svojem gradu zna puno, ali te činjenice nije naučila iza vrata svoje stare srednje škole.

Obnovu neće dočekati jer će škola biti spremna tek krajem godine, pa će posljednju, maturantsku godinu provesti u modularnom objektu.

"Svima nam je veoma žao što nećemo završiti tamo gdje smo počeli, ali mislim da profesori i dalje daju svoj maksimum da nam olakšaju", ispričala je Tea reporterki Dnevnika Nove TV Matei Ćorić.

S petrinjske osnovne škole prije pola godine odronio se dio fasade. Lim je trebao biti hitna sanacija, ali nije dobro pričvršćen, pa se i danas njihao na vjetru. Brigu o zgradi preuzelo je Ministarstvo kulture.

Pročitajte i ovo Suzana postavlja spomen-ploču U MAJSKIM POLJANAMA Prizor zbog kojeg bi i kamen zaplakao: Majka postavila spomen-ploču na mjestu gdje je u potresu poginuo njezin sin

"Pa, vidim da još ima nekih dijelova koji su labavi i moglo bi se dogoditi da dio otpadne", rekao je Robert Groza, ravnatelj OŠ Petrinja.

Učenici se u nju neće vraćati jer se preko puta ulice gradi nova škola donacijama mađarske vlade.

"Prema sadašnjim planovima, trebali bi se useliti u drugom polugodištu sljedeće školske godine", najavio je ravnatelj.

U dvije godine na sisačkoj glazbenoj školi ništa se nije promijenilo. Osim lima na krovu. Unutra je još gora situacija nego vani.

Prašina se već nakupila koliko se dugo čeka na obnovu. Još uvijek nije poznato kada će ona započeti u Glazbenoj školi Sisak, ali poznato je da se u nju učenici neće vraćati jer će u budućnosti biti zgrada za koncerte.

Učenici Glazbene škole trebali bi se presliti u zgradu bivšeg zatvora, ali i nju treba obnoviti.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ZIMSKE RADOSTI Dobra vijest za mališane: U gradu u Banovini otvara se besplatno klizalište

"Znam da je najavljeno da će obnova početi u trećem kvartalu prošle godine. Kad to počinje, počinje li to kad se krene promišljati o tome ili u onom trenutku kad se počne projektirati, ali radnika nema, strojeva nema. Kad će početi, ne znam", rekao je ravnatelj glazbene škole Frana Lothke Tomislav Ivšić.

Dok neke škole izgledaju kao da je vrijeme stalo, druge će u drugo polugodište u novom ruhu. Srednja strukovna škola u Sisku gotova je s obnovom.

"Vrlo sam sretna što se škola obnovila, što napokon imamo laboratorij u kojem možemo normalno održavati nastavu i normalne vježbe. Jako mi je drago da krećemo u novu godinu, u novo polugodište s novom obnovljenom školom", rekla je učenica iz srednje škole Viktorovac u Sisku.

U njoj se obrazuju frizeri, konobari, farmaceuti, medicinski tehničari, sva ona tražena zanimanja koja u Hrvatskoj treba zadržati. Bez obnovljenih škola teško ćemo u tome uspjeti!

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene