Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novi izazovi

Nova regulacija prometa: Zbog međunarodne utrke dio Zagreba bit će potpuno zatvoren

CRO Race
CRO Race Foto: PUZ
Građane u Zagrebu čekaju novi prometni izazovi početkom listopada. U nedjelju se održava međunarodna biciklistička utrka CRO Race, zbog koje će u pojedinim dijelovima grada promet biti zatvoren ili otežan.

Zagreb s prometom muku muči svaki dan, a kad su još u tijeku radovi u pojedinim dijelovima grada i žilama kucavicama, kao u slučaju Jadranskog mosta, strpljenje je na većoj cijeni nego gorivo.

NEDJELJA 2. listopada: 6. etapa CRO Race 2022. – posebna regulacija prometa

CRO Race CRO Race (Foto: PUZ)

Od utorka, 27. rujna 2022. godine, do nedjelje, 2. listopada 2022. godine, na području Hrvatske održava se Međunarodna biciklistička utrka ''CRO RACE 2022''.

Utrka se održava u šest etapa, od kojih zadnja počinje u nedjelju, 2. listopada 2022. godine, u Svetoj Nedelji na Trgu Ante Starčevića u 11:10, a završava u Zagrebu na Trgu Republike Hrvatske u zoni Hrvatskog narodnog kazališta (HNK) oko 15 sati, uz napomenu da je okupljanje na startu utrke istog dana od 9 sati.

Na području Policijske uprave zagrebačke biciklisti će se kretati od Grada Svete Nedjelje (start) preko Samobora i dalje u smjeru Kerestinca i Lučkog, zatim prometnicama Grada Zagreba (Avenija Dubrovnik, SR Njemačke i Avenije Većeslava Holjevca prema Velikoj Gorici i dalje Dugo Selo, Vrbovec, Sveti Ivan Zelina, Soblinec, autocesta A4, Grad Zagreb – Slavonska avenija – Hrvatske bratske zajednice – Grada Vukovara – Miramarska – Mihanovićeva – Gundulićeva te do ulaska u dva završna kruga centrom i prometnicama Gornjeg grada s ciljem u Zagrebu na kolniku Hebrangove ulice kod raskrižja s Trgom Republike Hrvatske (kod "HNK-a").

Prije i za vrijeme prolaska biciklista, promet će na navedenim ulicama biti zatvoren ili otežan, dok će na području Centra i Gornjeg Grada Zagreba promet biti zatvoren između 12:30 i 15:30 jer se voze dva kruga predmetne utrke te je cilj utrke u Zagrebu na kolniku Hebrangove ulice kod raskrižja s Trgom Republike Hrvatske (kod Hrvatskog narodnog kazališta).

Vozačima se preporučuje da u vrijeme održavanja utrke izbjegavaju odlazak prema ulicama u Centru i prostoru Gornjeg Grada Zagreba kao i užeg centra Svete Nedelje i Samobora te da izbjegavaju prometnice kojima će se utrka kretati od Svete Nedelje preko Samobora i Kerestinca, zatim prema Ježdovečkoj ulici i Državnoj cesti D1 između 11 i 12 sati, a kasnije od prometnog čvora "Ivanja Reka" i Slavonske avenije prema centru Zagreba između 13:30 i 15 sati.

GRAD SVETA NEDELJA

Zbog održavanja biciklističke utrke će danas, od 9 do 11:30 bit zabrana prometa u Svetoj Nedelji na Trgu Ante Starčevića i Ulici Marijana Stilinovića, a na ostalim ulicama na trasi kretanja promet će se zatvarati prije nailaska sudionika utrke.

GRAD ZAGREB

Zabrana zaustavljanja i parkiranja vozila u nedjelju, 2. listopada 2022. godine od 6 do 16:30

  • Gundulićeva ulica uz zapadni rub od Mihanovićeve do Hebrangove ulice
  • Ulica Tituša Brezovačkog od Mesničke do Trga svetog Marka
  • Opatička ulica od Ulice ''29.X.1918.'' do Demetrove ulice
  • Medvedgradska ulica (istočna parkirališta južnije od Vrančićeve ulice
  • Tkalčićeva ulica od TC ''Kaptol'' do Mikloušićeve ulice

Zabrana zaustavljanja i parkiranja vozila u nedjelju, 2. listopada 2022. godine od 8 do 18:30

  • Mažuranićev trg (istočna strana) od Hebrangove do Marulićevog trga

Zabrana zaustavljanja i parkiranja vozila u nedjelju, 2. listopada 2022. godine od 8 do 18 sati

  •  istočni parking Zagrebačkog Velesajma za parkiranje autobusa natjecateljskih ekipa

Zabrana zaustavljanja i parkiranja vozila od subote, 1. listopada 2022. godine od 18 sati do nedjelje, 2. listopada 2022. godine do 20 sati:

  • Mažuranićev trg (istočna strana) od Hebrangove do Marulićevog trga
  • Trg Republike Hrvatske (zapadna, sjeverna i istočna strana)


Ukidanje ''taxi'' stajališta dana 02.10.2022. godine u vremenu od 6 do 16:30

  • u Mesničkoj ulici
  • Vlaškoj ulici zapadno od Palmotićeve ulice
  • Trg Republike Hrvatske (zapadna strana)


Ukidanje autobusnog stajališta u nedjelju, 2. listopada 2022. godine od 12 do 16:30

  • u Palmotićevoj ulici južnije od Vlaške ulice
  • Mažuranićev trg


Zabrana i preusmjeravanje tramvajskog prometa u nedjelju, 2. listopada. 2022. godine od 12 do 16:30

  • Ilicom od Trga bana Josipa Jelačića do Frankopanske ulice

Pročitajte i ovo Gužve u Zagrebu - 3 sanacija jadranskog mosta Prometni kolaps u Zagrebu zbog radova na jednom od najprometnijih mostova: "Ovo je potpuni užas"
Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pojašnjenje prometnog stručnjaka Možete li dobiti kaznu ako "blicate" drugim vozačima kada vidite policiju na cesti?

Vozačima se preporučuje da u vremenu prolaska utrke koriste obilazne prometnice kao što su Branimirova ulica, Avenija Dubrava, Zagrebačka avenija, Ulica grada Vukovara i druge.

Građanima se iz policije unaprijed ispričavaju zbog eventualnih čekanja i/ili zastoja koji će se događati zbog provedbi mjera osiguranja navedene profesionalne biciklističke utrke te se pozivaju da koriste alternativne pravce, dok u slučaju da se zateknu u zonama privremene zabrane prometa, mole da svi sudionici poštuju upute policijskih službenika i redara na trasi kretanja navedene utrke na prometnicama Zagrebačke županije i Grada Zagreba.

 

 

 

 





 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene