Obavijesti Video Pretražite Navigacija
KVALITETA ZRAKA

DHMZ prati situaciju u Sloveniji, oglasio se i MUP

Hrvatski Operativni centar civilne zaštite primio je informaciju od slovenske Uprave za zaštitu i spašavanje da je jutros došlo do eksplozije u kemijskoj tvornici Melamin u Kočevju, koja je oko 30 kilometara udaljena od hrvatske granice. I DHMZ prati situaciju, poručili su za DNEVNIK.hr.

Ekološki laboratorij Slovenije proveo je mjerenje opasnih tvari te je utvrđeno da nema opasnosti od širenja štetnih tvari. Građanima u blizini tvornice, u radijusu 500 metara, preventivno je preporučeno da ne izlaze i zatvore prozore.

Pročitajte i ovo Ilustracija, automobil Hladne noći Dio zemlje probudio se u minusima: U brojnim regijama upaljen meteoalarm, HAK izdao upozorenje Kuća, ilustracija Strog financijski plan Mladi par iz susjedstva sagradio kuću bez kredita: "Ne znam kako nam je ovo uspjelo..."

Melamin je kemijska tvornica koja radi sa smolama za papir, građevinarstvo, drvo, gumu i industriju lakova, impregnirajući ukrasni papir za industriju namještaja i impregnirajuće materijale za proizvodnju obuće.

Za građane Republike Hrvatske ne postoji opasnost od posljedica eksplozije koja se dogodila u Sloveniji, poručili su iz hrvatskog Ministarstva unutarnjih poslova (MUP).

U Državnom hidrometeorološkom zavodu (DHMZ) za DNEVNIK.hr poručili su da prate situaciju te bi ubrzo trebali izdati i kratko priopćenje, a prema podacima Sektora za kvalitetu zraka od 11 sati nema nikakvih promjena u kvaliteti zraka.

Pročitajte i ovo Eksplozija u slovenskoj kemijskoj tvornici VLASTI IZDALE UPOZORENJE FOTO/VIDEO Više od 20 ozlijeđenih u eksploziji u kemijskoj tvornici: "Nestali radnici su vjerojatno mrtvi"
Pročitajte i ovo Eksplozija u hotelu na Kubi - 2 Tragedija u Havani Raste broj mrtvih nakon eksplozije u hotelu, među poginulima i jedno dijete: "Riječ je o nesreći"

Praćenje kvalitete zraka u Republici Hrvatskoj provodi se u okviru državne mreže za trajno praćenje kvalitete zraka i lokalnih mreža za praćenje kvalitete zraka u županijama i gradovima, koje uključuju i mjerne postaje posebne namjene, a stanje možete i sami pratiti >> OVDJE.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene