Obavijesti Video Pretražite Navigacija
upalili se alarmi

Glasna detonacija uznemirila građane Zagreba i okolice, doznali smo o čemu se radi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Glasni prasak koji se čuo danas oko 14:55 zabrinuo je stanovnike istočnog dijela grada. Tamo su se zatresle zgrade, a uključili su se i alarmi na automobilima.

Kako smo doznali, radi se o probijanju zvučnog zida u sklopu planiranih zadaća Hrvatskog ratnog zrakoplovstva. To su nam potvrdili i seizmolozi, a zagrebačka policija na naš upit kaže da nemaju dojava ni saznanja o detonaciji koja je zatresla i kuće u Svetom Ivanu Zelini.

Pročitajte i ovo Prometna nesreća na Soblinečkoj cesti Očevid u tijeku Na Soblinečkoj cesti sudarila se tri automobila: Jedan završio na boku, vatrogasci izvlačili zarobljene Tomislav Tomašević Mnoge nikad nisu ispražnjene Tomašević: Od 1. svibnja besplatno će se prazniti septičke jame

"Zatresla se cijela kuća, prozori, sve", kazala nam je čitateljica iz Zeline.

Tresla se zgrada i u Sesvetama, javio nam je čitatelj te dodao kako su se uključili i alarmi na automobilima.

Piloti 191. eskadrile lovačkih aviona danas od 12 do 18 sati provode redovite letačke aktivnosti tijekom kojih se može očekivati probijanje zvučnog zida, izvijestili su iz Ministarstva obrane.

Letovi će se provoditi na području Zagrebačke, Bjelovarsko-bilogorske i Koprivničko-križevačke županije na visini od 1000 do 10.000 metara te na području Požeško-slavonske, Osječko-baranjske, Virovitičko-podravske, Bjelovarsko-bilogorske i Koprivničko-križevačke županije na visini iznad 10.000 metara, uz pridržavanje svih sigurnosnih mjera.

Tijekom provedbe planiranih letova i uslijed probijanja zvučnog zida očekuje se kratkotrajna pojačana buka te iz Ministarstva obrane mole građane za strpljenje i razumijevanje.

Probijanje zvučnog zida uznemirilo je građane i u travnju, kada su uznemireni "eksplozijom" mahom počeli prijavljivati na aplikaciju EMSC-a kako su osjetili potres.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene