Vlatko Previšić na promociji (Anto Magzan/PIXSELL)
Vlatko Previšić na promociji (Anto Magzan/PIXSELL)

Dekan Filozofskog Vlatko Previšić progovorio o situaciji na fakultetu i statusu saborskog zastupnika Željka Glasnovića koji je sasuo brojne uvrede na račun studenata koji traže upravo Previšićevu ostavku.


Na zagrebačkom sveučilištu promovirano je novih 264 doktora znanosti i umjetnosti.
Promocija se odvila u sjeni događanja na Filozofskom fakultetu, gdje dio studenata prijeti blokadom fakulteta ukoliko dekan Vlatko Previšić ne odstupi.

Rektor Boras poručio je kako čeka pravna mišljenja, a dekan Previšić, koji je ipak pristao odgvoriti na nekoliko pitanja Nove TV, kratko se osvrnuo na političke reakcije na status Željka Glasnovića, ali i smirivanju tenzija na fakultetu.

Na pitanje kada će se smiriti situacija na Filozofskom, dekan odgovara: 'Ja želim da se to sve smiri, nisam ni napravio nemire. Samo sam radio svoj posao'.

Kad je riječ o statusu Željka Glasnovića koji je izazvao brojne reakcije političkih stranaka i pojedinaca, Vlatko Previšić odgovara: 'Ajoj. Samo sam vidio status. Ja se političkim prepucavanjima s bilo koje strane neću baviti. Politike nema na fakultetu i neće je biti, ne treba je biti. Ja se svakako neću time baviti'.

Sličnog je razmišljanja i rektor Zagrebačkog sveučilišta Damir Boras koji je Glasnovićeve poruke komentirao riječima:

'Pokazuje se da kad se uplete politika, onda dolazi do nepotrebnih stvari. Nije mi drago što sam to čuo, naravno, to sam mogao shvatiti kao reakciju, ali u svakom slučaju politici nije mjesto na sveučilištu.'