Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Neće politiku na faksu

Dekan Filozofskog o statusu Glasnovića i kada će se na fakultetu smiriti situacija

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dekan Filozofskog Vlatko Previšić progovorio o situaciji na fakultetu i statusu saborskog zastupnika Željka Glasnovića koji je sasuo brojne uvrede na račun studenata koji traže upravo Previšićevu ostavku.

Na zagrebačkom sveučilištu promovirano je novih 264 doktora znanosti i umjetnosti.
Promocija se odvila u sjeni događanja na Filozofskom fakultetu, gdje dio studenata prijeti blokadom fakulteta ukoliko dekan Vlatko Previšić ne odstupi.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Traži ponavljanje Baš mu toliko nedostaje za Sabor. Željko Glasnović: "U Livnu su mi uskratili glasove s 11 listića viška" Slika nije dostupna USUSRET IZBORIMA Željko Glasnović u pratnji Miroslava Škore predao listu za dijasporu: "Nismo iskoristili ni 20 posto potencijala ljudi vani"

Rektor Boras poručio je kako čeka pravna mišljenja, a dekan Previšić, koji je ipak pristao odgvoriti na nekoliko pitanja Nove TV, kratko se osvrnuo na političke reakcije na status Željka Glasnovića, ali i smirivanju tenzija na fakultetu.

Na pitanje kada će se smiriti situacija na Filozofskom, dekan odgovara: 'Ja želim da se to sve smiri, nisam ni napravio nemire. Samo sam radio svoj posao'.

Kad je riječ o statusu Željka Glasnovića koji je izazvao brojne reakcije političkih stranaka i pojedinaca, Vlatko Previšić odgovara: 'Ajoj. Samo sam vidio status. Ja se političkim prepucavanjima s bilo koje strane neću baviti. Politike nema na fakultetu i neće je biti, ne treba je biti. Ja se svakako neću time baviti'.

Sličnog je razmišljanja i rektor Zagrebačkog sveučilišta Damir Boras koji je Glasnovićeve poruke komentirao riječima:

'Pokazuje se da kad se uplete politika, onda dolazi do nepotrebnih stvari. Nije mi drago što sam to čuo, naravno, to sam mogao shvatiti kao reakciju, ali u svakom slučaju politici nije mjesto na sveučilištu.'

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene