Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dva Jastreba na suprotnim stranama

Dedaković uz Kosor

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mile Dedaković Jastreb sastao se u Banskim dvorima s premijerkom Kosor zbog braniteljskih tema. I u svim joj potezima po pitanju branitelja, osobito u slučaju Purda, dao punu potporu.

Mile Dedaković Jastreb iz Banskih je dvora izašao zadovoljan razgovorom koji je obavio s premijerkom Jadrankom Kosor. Podržava politiku Vlade u slučaju Purda i uvjeren je da će se sve riješiti pozitivno za zatočenog branitelja.

Pročitajte i ovo Memorijalno groblje žrtava iz Domovinskog rata u Vukovaru - 2 Sjećanje na vukovarsku žrtvu Vukovar odaje počast svojim stradalima i nestalima: "Ono što su počinitelji zločina učinili da bi zameli tragove je strašno" Tomo Medved, ministar hrvatskih branitelja Ogradili se Ministar branitelja odgovorio vukovarskom gradonačelniku: "Nije mi jasno što se to dogodilo ove godine"

Krivicu za sve loše što se događalo braniteljima Jastreb je prebacio na bivšeg premijera Ivu Sanadera, bivšu ministricu pravosuđa, a sada zastupnicu Anu Lovrin te bivšeg ministra obrane i potom policije, aktualnog zastupnika Berislava Rončevića. Jastreb je naglasio i kako se razgovaralo o haškom zahtjevu oko uvida u Registar branitelja. Kaže kako mu je premijerka rekla da će Haag imati samo selektivni uvid u te podatke.

Premijerka Kosor nije davala nikakve izjave nakon sastanka, no sasvim sigurno može biti zadovoljna Dedakovićevim stavovima kako su braniteljski prosvjedi u Vukovaru odraz manjine. Sam Dedaković nije ni bio na prosvjedu za Purdu u Vukovaru - zbog kako je i danas ponovio, ozbiljnih zdravstvenih problema. No, jasno je stao uz premijerku s kojom je, pohvalio se, uvijek jako dobro surađivao. 'Hrvatskoj ne trebaju provjedi, ne treba nam Kairo', rekao je Dedaković.

>> Mladi Jastreb: BiH treba osloboditi Purdu

>> 'U normalnoj državi Stanimirović bi bio u zatvoru'

Za razliku od njega, Mladi Jastreb vrlo je kritičan prema Vladinoj politici. Na vukovarskom prosvjedu koji je Dedaković nazvao okupljanjem manjine održao je vrlo oštar i kritičan govor o političarima kojima je poručio kako 'Hrvatska nije ničija prćija'.  

Sustavni nerad institucija doveo nas je do ovoga'

Na upit što misli o današnjem sastanku Mile Dedakovića i premijerke Kosor, Branko Borković je rekao kako ne zna povodom čega je premijerka Dedakovića zvala. 'Ne znam je li ga šefica HDZ-a zvala kao člana HDZ-a, no, u čemu god da su se usuglasili, svejedno je. Mi iza svega što smo rekli stojimo, pa makar bili i manjina', rekao je Mladi Jastreb.

Dodao je da oni upozoravaju na stvarne probleme branitelja. 'Mi smo željni pravne države koji iščekujemo godinama', rekao je i istakao kako slučaj Purda nije usamljen, tu je i slučaj Marić. 'U Srbiji se odvijaju neki čudni procesi, a glavni je problem što u tome što naše institucije nisu radile posao. Sustavni nerad hrvatskih institucija su nas dovele u ovu situaciju', rekao je Borković.

Istakao je kako je dosta branitelj na crvenim Interpolovim tjeralicama, zbog čega institucije moraju poduzeti međunarodnu ofenzivu. 'Zabrinjava ono što se događa u Srbiji, procesi koji su tamo prisutni, to su nove neofašističke odnosno neonacističke snage', zaključio je Mladi Jastreb.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene