Obavijesti Video Pretražite Navigacija
proveli dva istraživanja

Bernardić prelomio: Zoran Milanović bit će kandidat SDP-a na predsjedničkim izborima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zoran Milanović bit će SDP-ov kandidat za predsjednika Republike. SDP je proveo dva istraživanja prema kojima je Milanović daleko ispred ostalih SDP-ovih potencijalnih kandidata.

Zoran Milanović trebao bi idućeg tjedna postati i službeno kandidat SDP-a na izborima za predsjednika Republike.

Pročitajte i ovo Tonino Picula, zastupnik u EU parlamentu Kriva taktika Picula otvoreno o Milanovićevoj sudbini: "Potrebna je promjena na Pantovčaku" Predsjednik Milanović sudjelovao na sastanku povodom obilježavanja 20 godina članstva Slovenije u EU, 22. travnja 2024. okupljanje u Brdu kod Kranja Milanović o zasjedanju Sabora: "Neću nikoga požurivati, nikakva alkemija i metafizika, to su vrlo jednostavne stvari"

Čeka se još samo odluka Predsjedništva stranke, koje će se sastati u ponedjeljak, te potvrda Glavnog odbora SDP-a, koji će održati sjednicu krajem lipnja.

Neslužbeni izvori iz vrha SDP-a potvrdili su da će upravo Milanović biti njihov kandidat, a razlog leži u rezultatima dvaju SDP-ovih istraživanja kojima su testirali potencijalne kandidate. Prema pisanju Jutarnjeg lista, Milanovića je, među osam potencijalnih kandidata, podržalo više od 50 posto ispitanika. 

Jedno istraživanje rađeno je telefonski iz stranke među članovima i simpatizerima, dok je drugo provela slovenska agencija među članovima, simpatizerima, ali i među "običnim" biračima. 

Navodno je jedino Milanović otvoreno iskazao želju da bude kandidat te je o tome više puta razgovarao s predsjednikom SDP-a Davorom Bernardićem. Na tim je razgovorima s Milanovićem svaki put bio i Ivan Račan, piše Jutarnji list

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene