Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stigle tri kandidature

Damir Vanđelić jednoglasno potvrđen za ravnatelja Fonda za obnovu: "Ovo je odluka koja je u cilju kontinuiteta obnove"

Održana je sjednica Upravnog vijeća Fonda za obnovu na kojoj bi je za ravnatelja potvrđen Damir Vanđelić.

Nakon sjednice ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Darko Horvat kazao je kako su jednoglasno izabrali Vanđelića. "Vjerujem da će se proces obnove brzo pokrenuti i da će njegov angažman to pokrenuti."

Pročitajte i ovo Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković Sastanak u HDZ-u Plenković komentirao kritike glavne europske tužiteljice, pa razmještao mikrofone, prepirao se s novinarima... Damir Vanđelić, šef Fonda za obnovu Grada Zagreba, i Mislav Bago Šef Fonda za obnovu Zagreba Damir Vanđelić otkrio što se prvo obnavlja, kada će se građanima refundirati novac i ide li u utrku za Zagreb: "Nemam baš afiniteta za politiku"

Vanđelić je potom kazao kako misli "da je ovo odluka koja je u cilju kontinuiteta obnove i nastavka onoga što smo počeli raditi. Procjena ukupnih troškova obnove je 97 milijardi kuna, a za naknadne potrese procjene se tek rade". 

Istaknuo je i kako će obnova teći na jedan transaprentan, antikoruptivan način, uz institut javne nabave.

O kandidaturi za gradonačelnika Zagreba kazao je kako smatra da je ovo treži i odgovorniji zadatak, obnova. "Neću biti nikakakv kandidat", ustvrdio je Vanđelić. 

Naveo je i kako je proces obnove već počeo, tenderi su već objavljeni. "U zadnjih par dana dobili smo 25 zahtjeva za privremeno stambeno zbrinjavanje. Smatram da se u roku od tri mjeseca mora vidjeti početak obnove. Tek je 500 zahtjeva pristiglo."

Rekao je i kako Stožer određuje tko je prioritet za privremeni smještaj. Najavio je i da će sve uskoro biti na webu. "Ako ljudi ne podnesu zahtjev, zgrada može biti neuporabljiva i povijesno kulturno dobro, ali ako nisu podnijeli zahtjev ne možemo raditi po njemu."

Podsjetimo, s Vanđelićem se razgovaralo i o kandidaturi za gradonačelnika Zagreba u ime HDZ-a, no od toga se odustalo. I sam premijer Plenković nekoliko je puta izjavio da treba pitati Damira Vanđelića zašto je odustao.

Vanđelić, koji je ranije izabran za privremenog ravnatelja Fonda, trebao je biti zadužen samo za obnovu Zagreba, ali izmjenama zakona dobio je i tri županije koje su pod ingerencijom Fonda za obnovu. 

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene