Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ravnatelj treba zvati policiju

Trut o upadu antimaskera u školu: "Roditelj radi pritisak na školu kako bi njegovo dijete moglo dolaziti bez maske"

U osnovnoj školi u Krapinskim Toplicama došlo je do incidenta. Skupina ljudi nasilno je ušla u prostorije škole, a prije toga održali su prosvjed ispred zgrade zbog odluke o obveznom nošenju maski u zajedničkim prostorima škole, potvrdio je za Novu TV ravnatelj Samson Štibohar.

Ravnatelj i spremačica su potražili liječničku pomoć, a policija je potvrdila da su imali saznanja o najavljenom prosvjedu zbog čega su i bili ispred škole, ali kažu da nisu imali postupanja.

Pročitajte i ovo Škola - 2 INCIDENT NAKON PROSVJEDA Antimaskeri nasilno ušli u školu, ravnatelj i spremačica zatražili liječničku pomoć: ''Mnoštvo prvašića je došlo doma plačući''

Zašto policija nije postupala i kako spriječiti da se ovakvi incidenti  ponavljaju i u drugim školama, reporterka Dnevnika Nove TV Josipa Krajinović razgovarala je s Damirom Trutom, ravnateljem Ravnateljstva civilne zaštite MUP-a.

U policiji su rekli da nije bilo narušavanja javnog reda i mira i da prosvjed nije trebao biti najavljen jer je bilo manje od 20 prosvjednika. Policija je bila tamo, no u školu su mogli samo na poziv ravnatelja, a on ih nije pozvao. Sve se još provjerava, izvijestila je Krajinović koja je Truta pitala je li policija mogla i trebala spriječiti ovakav incident, bili su na licu mjesta i sve dopustili.

Pročitajte i ovo Učionica - 3 Izvidi traju Učenik odbio staviti masku, roditelj prosvjedovao pred školom, u sve se uplela i policija: "Spremačica je stala ispred i nije dopuštala ulazak"

"Po informacijama koje imam iz Ravnateljstva policije postupalo se u sukladu s propisima", kazao je Trut te nastavio kako ovaj događaj traje već dva, tri dana gdje roditelj radi pritisak na školu kako bi njegovo dijete moglo dolaziti bez maske što nije sukladno današnjim epidemiološkim preporukama.

Pitanje je tko može garantirati da se to neće dogoditi i u drugim školama. Trut kaže kako škole imaju svoje sigurnosne protokole, osiguranje, zaštitare, kamere i sve elemente koji se inače koriste za sigurnost škole. Dodaje kako opasnost ne predstavlja samo nasilan ulazak u školu.

"Ravnatelj je trebao prijaviti i pozvati policiju, onda bi reagirali. Jučer ih je zvao i postupali su. Ravnatelj će prijaviti današnji događaj i nakon toga će policija postupati i otkriti što i na koji način se tamo događalo. Ako je bilo ikakvog pritiska i nasilng ponašanja treba osuditi, a ako se koriste djeca - to je neprimjereno ponašanje", rekao je Trut.

Nisu samo škole problem. Što može primjerice poduzeti radnica u nekom dućanu ako u dućan uđe osoba koja odbija staviti masku, zanimalo je Krajinović, a Trut kaže kako također može pozvati policiju koja će postupati po dojavi.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene